avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... actionar majoritar in firma cu datorii la stat si alti ...
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

actionar majoritar in firma cu datorii la stat si alti creditori, pot avea 10% din alta firma fara sa am probleme?

Am o firma care este in probleme destul de mari. Sunt actionar majoritar si administrator, iar firma are datorii la stat si alti creditori iar pentru unele datorii am contract personal de fidejusiune. Momentan cu aceasta firma nu s-a intamplat nimic, doar cativa creditori au obtinut popriri. Intrebarile mele sunt daca pot deveni actionar in o alta firma cu 10% si daca pe parcurs voi avea probleme financiare la aceasta firma din cauza datoriilor celeilalte firme sau daca firma in care voi deveni actionar cu 10% va avea de suferit in vreun fel, este a unui amic care vrea sa ma ajute si nu vreau sa aiba de suferit in vreun fel. Practic aceste 10% imi sunt necesare in firma pentru a putea incasa bani lunar de la o alta firma pentru care prestez anumite servicii. As putea sa prestez aceste servicii pe firma cu datorii insa asa nu voi putea incasa practic nici un ban. Daca aveti sfaturi despre cum ar fi mai bine sa fac va astept cu ele. O zi buna.
Ultima modificare: Joi, 24 Iunie 2010
alexandrudanro, utilizator
Cel mai recent răspuns: alexandrudanro , utilizator 15:48, 24 Iunie 2010
verificati-va cazierul dvs fiscal.. daca e OK puteti fi asociat la o alta firma in ce procent doriti dvs
Eu vreau sa stiu in primul rand daca problemele mele cu firma unde sunt actionar majoritar si administrator pot atrage vreun fel de probleme firmei unde voi avea 10% sau actionarului majoritar/administrator din aceasta firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt partener intr-o societate comerciala cristian niculae cristian niculae Seara buna. Am o situatie deosebita: sunt partener intr-o societate comerciala, detin 10% din ea. La momentul la care am devenit partener, propunerea a venit ... (vezi toată discuția)
Cesiune de creanta a salariilor gennny2003 gennny2003 doar ce m-am inscris la avocatnet.com. am o problema actionarul majoritar vrea sa plateasca salariatii incheiind cu ei contracte de cesiune a dreptului ... (vezi toată discuția)
Angajat si actionar la un srl firefox firefox Buna ziua, Imi poate explica cineva la ce pericole m-as putea expune ca si asociat ( 15% ) si angajat al unui srl mic (prestari servicii) in conditiile in ... (vezi toată discuția)