avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In discuție de divorț, soțul vrea sa își ia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In discuție de divorț, soțul vrea sa își ia credit cu 30% ...

In discuție de divorț, soțul vrea sa își ia credit cu 30% din salariu. Dacă nu poate fi reținut din salariu mai mult de 1/2, atunci pensia alimentara ce ar trebui plătită va fi redusă din aceasta cauză? Practic, poate să reducă din valoarea pensiei alimentare, dacă la data divorțului are deja creditul?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:42, 18 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu are legatura cu pensia, ambele le va plati de bunavoie, nu are legatura cu 30%, 50%..
cand e vb de executare silita, retinerile din salariu nu pot depasi 1/2 din salariu, pensia va avea intaietate.
la notar, pensia se va plati cf intelegerii, iar in ce priveste instanta, ea se stabileste la maxim 1/4 din venitul net.
L:a stabilirea pensie in instanta, nu va interesa creditul pt ca desi se tine cont de alte obligatii ale debitorului ar avea sa o intretina si pe ma-sa de x, ) , creditul l-a luat cand avea un copil pt care divortat sau nu, datora intretinere ( ca rezerva din leafa) 1/4 din salariu.

Ultima modificare: Vineri, 18 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie intretinere minor drasim drasim Buna ziua! Am divortat la notar in conditii amiabile si am stabilit pensia de intretinere 1 copil minor la 50% din salariul net(care este minimul pe economie ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara pentru 3 copii - poate fi redusa din cauza altor datorii ale tatalui? sacha2013 sacha2013 Buna ziua, Voi pune aici o intrebarea din partea unui prieten. El a divortat in urma cu cateva luni la notar, de comun acord cu sotia, acordand ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara pentru doi copii coco2015 coco2015 buna seara, sunt divortat, am un copil de 14 ani pt care platesc pensie alimentara, stabilita la notar, de comun acord intre mine si fosta sotie. Am avut o ... (vezi toată discuția)