avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In cazul unui divorț la notar, poate soțul sa refuze ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In cazul unui divorț la notar, poate soțul sa refuze că pe ...

In cazul unui divorț la notar, poate soțul sa refuze că pe lângă pensie să plătească cotă-parte la creșă privata, unde deja e înscris copilul?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:22, 25 Ianuarie 2021
aveti grija cum va intelegeti si ce semnati.
Divorțul la notar presupune acordul soților asupra tuturor aspectelor, inclusiv chestiunea pensiei de întreținere. Dacă nu reușiți să vă înțelegeți, veți merge la instanța de judecată.
Cel mai bine este să solicitați ca cuantumul pensiei să cuprindă și valoarea cotei-părți pentru creșă.
Multi esc mult pentru sprijin.
Încă o clarificare, va rog: daca se finalizează divorțul prin notar, el mai poate ataca de ziua de divorț sau sa schimbe cumva situația, prin instanță, la vreun moment dat?daca da, in ce context?
poate ataca de ziua de divorț

oare ce vreti sa spuneti ?
divortul nu il mai poate lua in discutie in instanta, ci doar situatia copiilor daca se schimba ceva fata de cum v-ati inteles.
pensia de intretienre, locuinta copiilor, program de vizita etc, dar asta nu prea ca aveti o conventie la notar, putea face asta si datai fi divortat in instanta.
Pensia de intretinere se va stabili de comun acord fie ca suma fixa, fie ca procent max prevazut de lege . In ambele situatii mentionati EXPRES cuantumul exact ( adica x lei platiti la data de..., fie 1/4 din venitul net incasat platiti la data de....).

Fie daca va intelegeti sa achite in natura evaluati acest cuantum si specificati ca va contribui la cheltuielile privind....(inclusiv cresa). Dar in acest caz acordul dvs va fi greu sa anticipeze toate cheltuielile care vor surveni pe parcursul cresterii copilului, in functie si de ce abilitati va dovedi sau de ceea ce va dori sa faca (sport, dansuri etc) sau ce cursuri d einvatamant va urma.

Parerea mea este sa va informati bine ce alternative aveti si sa cantariti daca va e avantajos un divort la notar sau unul in instanta.

Ancheta sociala se depune intr-un singur exemplar la notar, nu se comunica partilor si de regula este o simpla formalitate administrativa de vreme ce ambii parinti deja agreeaza locuinta minorului.
Ultima modificare: Luni, 25 Ianuarie 2021
AV. GABRIELA GERBER, Avocat

Alte discuții în legătură

Marire pensie de intretinere anneanne anneanne Am divorta la notar de comun acord cu fostul sot. Avem 2 copii. Un baiat in varsat de 17 ani si o fata de 22 de ani. Desi am spus ca avem doi copii,notarul nu ... (vezi toată discuția)
Cum îmi pot obliga soțul să-și asume responsabilitățile de părinte? Icaica Icaica Cum oblig tatal dar fara divort la asumarea financiara in cresterea si educarea copiilor minori. Nu participa nici la cresa respectiv gradinita si nici la alte ... (vezi toată discuția)
Divort - adulter iony32 iony32 buna ziua am o intrebare pt cei care au mai fost in situati de acest fel .sotia ma inselat si vreau sa divortez dar as vrea sa stiu cine plateste pensia ... (vezi toată discuția)