avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1472 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... In cazul unui divorț la notar, poate soțul sa refuze ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

In cazul unui divorț la notar, poate soțul sa refuze că pe ...

In cazul unui divorț la notar, poate soțul sa refuze că pe lângă pensie să plătească cotă-parte la creșă privata, unde deja e înscris copilul?
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 20:22, 25 Ianuarie 2021
@gi-jane2
Scuze daca nu am fost foarte clară - este posibil că la un moment dat, fostul soț sa ceară prin instanță revizuirea convenției de divorț legat de cat tine el copilul ( să îl țină mai.mult decât are acum dreptul) sau să scadă din valoarea pensiei, pe motiv că nu mai are același câștig, etc...?
Mulțumesc
Modificarea se poate face doar dacă s-au schimbat circumstanțele existente la data încheierii acordului.
Simplul fapt ca minorul creste reprezinta o circumstanta care se schimba cu trecerea timpului.

De asememea legea dispune ca in ceea ce ii priveste pe minori masurile dispuse de o instanta sau conventiile nu sunt nicodata definitive.

In functie de evolutia de fapt si de felul cum copilul creste si se dezvolta, de nevoile lui pot creste cheltuielile de intretinere dupa cum si veniturile parintelui nerezident pot creste sau pot scadea, ori i se pot naste si alti copii caz in care pensia se diminueaza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marire pensie de intretinere anneanne anneanne Am divorta la notar de comun acord cu fostul sot. Avem 2 copii. Un baiat in varsat de 17 ani si o fata de 22 de ani. Desi am spus ca avem doi copii,notarul nu ... (vezi toată discuția)
Cum îmi pot obliga soțul să-și asume responsabilitățile de părinte? Icaica Icaica Cum oblig tatal dar fara divort la asumarea financiara in cresterea si educarea copiilor minori. Nu participa nici la cresa respectiv gradinita si nici la alte ... (vezi toată discuția)
Divort - adulter iony32 iony32 buna ziua am o intrebare pt cei care au mai fost in situati de acest fel .sotia ma inselat si vreau sa divortez dar as vrea sa stiu cine plateste pensia ... (vezi toată discuția)