avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 739 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, bunica mea deținea un teren înainte sa ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, bunica mea deținea un teren înainte sa moara dar ...

Bună ziua, bunica mea deținea un teren înainte sa moara dar nu este intabulat, imediat după moartea ei a rămas următorului moștenitor, acesta fiind tata, întrebarea mea acuma este îl poate recupera terenul nefiind intabulat? L-a folosit o sora de-al bunicii mele timp de vre-o 20 de ani, plătind impozit anual. Are vre-o șansă să îl recupereze? Ce trebuie sa facă? Nu avem nici un act, doar o hartuita pe care scrie posibila împărțeala de acuma 23 de ani, este posibil sa câștige cel care l-a folosit? Asta în cazul în care ajungem în instanta
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Septembrie 2020
Raluca217217000, utilizator
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 18:01, 19 Septembrie 2020
Buna ziua,
Daca terenul este proprietatea bunicii DA
daca este mostenit de la strabunici atunci se dezbate succesiunea
Daca nu a fost proprietate ci doar in folosinta NU!
Luati legatura cu un avocat din zona care, dupa ce vede TOATE inscrisurile si stabileste situatia de fapt si de drept, va poate ajuta.
Înainte sa moara bunica a fost chemata pt a face imparteala sa spun asa, sora bunicii i-a trimis o scrisoare tatalui meu sa meargă sa intabuleze terenul dar ea dorește sa ii dea banii pe tot impozitul plătit de ea pana acum, tata nu vrea ca spune ca prin acord cu bunica cât încă trăia ea i l-a dat în arenda, deci are vre-o șansă ca să câștige el?

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Daca terenul este proprietatea bunicii DA
daca este mostenit de la strabunici atunci se dezbate succesiunea
Daca nu a fost proprietate ci doar in folosinta NU!
Luati legatura cu un avocat din zona care, dupa ce vede TOATE inscrisurile si stabileste situatia de fapt si de drept, va poate ajuta.

Buna seara,
Este TOTAL neclar care sunt drepturile de proprietate.
Simplele scrisori sunt .... aproape fara valoare juridica!
Mergeti la un avocat cu toate actele si datele si, dupa ce acesta stabileste situatia de fapt si de drept, atunci va poate ajuta.
Din descrierile dumneavoastra .... e greu sa pui un verdicat!
ganditi-va ca noi, cei care incercam sa va ajutam, NU STIM ABSOLUT NIMIC DESPRE SPETA!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Iesire din indiviziune furnisoara furnisoara Buna ziua, Ma numesc Lucian si am o situatie cu o intrebare la final. Situatia este asa: bunica a avut o sora care au mostenit impreuna vreo 3 terenuri si o ... (vezi toată discuția)
Concubina tatălui (decedat) locuiește în casa dobândită prin contract de întreținere de sora mea. de ce ni s-a respins acțiunea de evacuare? Yony7979 Yony7979 Va rog frumos, care ma poate ajuta cu ceva informatii??,Deci sora mea a dobandit casa parinteasca prin contract de intretinere de la bunica, acum 3 ani bunica ... (vezi toată discuția)
Titlu de proprietate, neclaritati vulpys vulpys buna seara,strabunicii mei sunt decedati,strabunicul a detinut un teren de 5 ha extra si 2000 mp intra,a fost improprietarit dupa razboi,avand 5 copii,la ... (vezi toată discuția)