avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce se poate face in cazul in care angajatorul nu ne ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce se poate face in cazul in care angajatorul nu ne acorda concediu ...

Ce se poate face in cazul in care angajatorul nu ne acorda concediu de odihnă,, practic se face că plouă deși am trimis cererea de concediu prin watsapu la ambi șefi.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:21, 19 Septembrie 2020
Incalcarea dreptului la concediu de odihna anual si neacordarea acestuia poate atrage si raspunderea patrimoniala a angajatorului in conditiile art. 253 alin. (1) din Codul muncii, potrivit caruia angajatorul este obligat, in temeiul normelor si principiilor raspunderii civile contractuale, sa il despagubeasca pe salariat in situatia in care acesta a suferit un prejudiciu material sau moral din culpa angajatorului in timpul indeplinirii obligatiilor de serviciu sau in legatura cu serviciul.

De asemenea, puteti sesiza Inspectia Muncii sau ITM-ul, intrucat aceste institutii au atributii de control in ceea ce priveste stabilirea si acordarea drepturilor salariale, precum si a celorlalte drepturi decurgand din munca prestata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Zile fără plată perdy perdy Angajatorul îmi dă 4 zile fără plată pe lună cu motiv că nu are comenzi și refuză să îmi acorde în acele zile concediul de odihnă, eu mai am din ... (vezi toată discuția)
Concediu obligatorie Bismarckvon Bismarckvon Daca angajatorul nu are posibilitatea,sâ ne deie concediu,ce putem face? (vezi toată discuția)