Buna ziua.
Daca in momentul de fata beneficiez de indemnizatie de somaj, iar intre timp imi gasesc un loc de munca cu contract individual de munca cu timp partial ..mai am dreptul la pastrarea somajului? Se face cumul? In lege am gasit vorbindu-se doar de contracte cu norma intreaga. E posibila suspendarea indemnizatiei? Multumesc!
Depinde de durata c.i.m. ... astfel :
1. pentru o perioadă determinată de cel mult 12 luni, la data incetarii suspendarii platii - data incetarii c.i.m. - se poate solicita repunerea în plată.
2. pentru o perioadă determinată mai mare de 12 luni sau nedeterminata, nu se mai poate continua somajul dupa incetarea c.i.m.
In eventualitatea incetarii c.i.m-ului in perioada de suspendare ..incetarea trebuie sa fie tot din initiativa angajatorului sau se poate si cu acordul partilor? Influenteaza cu ceva reluarea platii indemnizatiei?
Multumesc pentru promptitudine.
Revenire din somaj
econo
Daca un angajat a fost dat in somaj si dupa cateva luni este chemat inapoi, el fiind inca somer indemnizat, i se reactiveaza vechiul contract sau se intocmeste ... (vezi toată discuția)