avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 493 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Bună ziua, va rog sa ma îndrumați în următoarea ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Bună ziua, va rog sa ma îndrumați în următoarea speță, ...

Bună ziua, va rog sa ma îndrumați în următoarea speță, sunt din Vaslui, și am fost la toate birourile notariale din oraș solicitând notarului sa facă o deplasare la Penitenciarul Vaslui deoarece am mare nevoie de o procura de la băiatul meu care este deținut acolo,insa m-am lovit de marele zid al refuzului invocând pandemia de Covid. Mentionez ca masurile de prevenire și transmitere a virusului sunt foarte stricte în Penitenciar în sensul ca nu se întra fără masca, mănuși și fără sa te dezinfectezi în prealabil, mai mult de atât contactul cu deținutul este doar vizual deoarece discuția cu acesta se face în cabine prin intermediul telefonului.
Ce trebuie sa fac sau cui sa ma adresez pentru ca un notar sa facă deplasarea la Penitenciar?.....cred ca prin acest refuz ne este încălcat dreptul constituțional atât al băiatului meu care este deținut cât și a mea ca cetățean al acestei tari.
Va mulțumesc și aștept cu nerăbdare un răspuns cu un sfat de la dumneavoastră.
O zi buna va doresc.
Cu respect.
Cel mai recent răspuns: vantelus , utilizator 16:51, 20 Septembrie 2020
Da, din păcate exista aceasta problema cu refuzul notarilor si încălcarea drepturilor fundamentale asa cum bine ati remarcat.

Adresati o cerere scrisa la Camera Notarilor si la Uniunea Notarilor sa le semnalați aceasta problema și sa va desemneze un notar.
Ar fi util să spuneți despre ce procură este vorba. Există un caz în care notarii nu se deplasează nici în vremuri normale, ca să zic așa:

4. Acte de dispoziție solicitate de persoanele aflate în detenție, asupra bunurilor pt. care s-au luat măsuri de indisponibilizare
Persoanele aflate în detenție nu pot încheia acte prin care să dispună de bunurile lor, asupra cărora s-au luat măsuri de indisponibilizare. Astfel de acte nu numai că nu pot fi încheiate cu deplasare, dar nu pot fi încheiate absolut deloc, nici măcar la sediul biroului și nici atunci când deținutul ar fi reprezentat printr-un mandatar.

[ link extern ]
Nu, problema este aceea ca sunt prea putini notari.
Ar trebui sa fie mai mulți notari ca sa poata raspunde cu promptitudine solicitărilor cetățenilor.
Aceasta problema exista si anterior pandemiei deoarece scot prea putini bani pentru a se deplasa la penitenciar.
Desi legislativ s-ar găsi soluții ca sa nu se mai deplaseze personal notarii ei refuza asa ceva.
Este cazul actelelor atestate de avocati care sa fie prezentate spre autentificare.
Notarii nu recunosc existenta acestei prevederi legale.
Solutii s-ar găsi dar nu exista vointa politica pentru a fi servit cetățeanul.

Insa, si justitia este in slujba cetățeanului si unii judecători nu par sa înțeleagă acest lucru.

Trebuie sa existe o vointa politica ferma si nu nazata pe interese minoritare in detrimentul majorității dar aceasta este o problema nationala de vreo 30 de ani.
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Va mulțumesc din suflet pentru răspuns,m-am adresat în scris Camerei Notarilor Publici și aștept un răspuns care sper să-l primesc. La mijlocul lunii iulie a.c.am fost la o d-na notar care a înțeles speță notariala, în prima faza a fost de acord, mi-a dat lista cu documente ce trebuie sa i le duc iar când am terminat cu tot ce mi-a cerut să-i duc, m-a repezit țipând la propriu la mine de fata cu alți clienți ce se aflau acolo citez:"ce tot vii doamna la mine...m-ai dute și la alți notari....nu sunt obligata sa merg la pușcărie la fii-tu..." am fost umilita în ultimul mod posibil încălcând dreptul la confidențialitate a discuției client/notar....total neprofesional.
Ca să o acționez în judecata, ar fi însemnat bani cheltuiți, timp și Dumnezeu știe ce sorti de izbândă as fi avut....se cred Dumnezei și profita de faptul ca au pârghii de interpretare a legilor acestei tari.
Îmi cer scuze dar atâta nedreptate te face sa nu mai știi la cine sa apelezi ca să rezolvi o situație.
Cu respect.

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Da, din păcate exista aceasta problema cu refuzul notarilor si încălcarea drepturilor fundamentale asa cum bine ati remarcat.

Adresati o cerere scrisa la Camera Notarilor si la Uniunea Notarilor sa le semnalați aceasta problema și sa va desemneze un notar.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am nevoie de un notar -problema speciala teodormiha teodormiha Buna ziua,am un proces in derulare pt un teren,am un frate la Penitenciarul Rahova si am nevoie de o procura de la el...am de semnta multe documente si el nu ... (vezi toată discuția)
De ce un notar din acelas judet nu poate merge la penitenciar ptr o procura melinaR melinaR buna ziua am o mare problema totii notarii din giurgiu sint ocupati sau in concediu imi trebuie o procura de la penitenciar si nu mo pt obtine pentru ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, am deschis acest topic, in speranta ca o sa gasesc ... Fr3ack Fr3ack Buna ziua, am deschis acest topic, in speranta ca o sa gasesc cumva o solutie. Așadar, ma scuzati daca mai exista postari de genul, nu m-am descurcat sa ... (vezi toată discuția)