avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 443 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua, Cum se poate face rectificarea pentru apa ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua, Cum se poate face rectificarea pentru apa rece platita ...

Buna ziua,
Cum se poate face rectificarea pentru apa rece platita la intretinere?
Nu am locuit din februarie intr-o garsoniera, am depus instiintare ca nu mai locuieste nimeni, dar pentru ca nu am dat citirea in fiecare luna am fost inregistrata pausal astfel incat apar cu restanta acum la intretinere.
Am dus citirea, dar apar in continuare cu restanta.
Nu stiu cum sa formulez o cerere de rectificare, pt ca nu este ca la electrica sau gaz sa se faca autormat rectificarea (citirea cu estimarea).
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 21:19, 21 Septembrie 2020
Nu prea mai aveti ce sa faceți dar puteti incerca sa adresati o cerere.
Legea ajuta asociatia.
Atat timp cat dv ati depus instiintare oficial ca in perioada X apartamentul nu este locuit se impunea ca asociatia de proprietari sa verifice si sa consemneze indexul consum individual,iar la revenire sa faca verificarea
Faptul ca ati informat oficial asociatia ca nu locuieste nimeni in apartament respectiv nu va exista consum apa dar asociatia de proprietari prin reprezentant legal a impus consum in sistem pausal constituie abuz
Daca presedintele de asociatie este reticent a se implica pentru solutionare,singura varianta este -daca locuiti in apartament,lunar sa comunicati consum astfel incat in interval de cateva luni sa se actualizeze inregistrarile pausal cu indexul real consumat
Daca ati depus cererea de scoatere de la întreținere înainte de data citirii si nu locuia nimeni este logic ca nu ati consumat nimic.
Când ati depus cererea?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce act normativ reglementeaza facturarea apei in sistem pausal Pilu Pilu Buna seara, as avea o rugaminte, daca poate cineva sa-mi spuna care este actul normativ care reglementeaza calcularea consumului de apa, in cadrul asociatiilor ... (vezi toată discuția)
Regularizări consum apa prin modificare preț grnicol grnicol As vrea sa aflu dacă este corect sa se ajusteze prețul pentru un metru cub de apa calda sau rece in funcție de citirile date de pe contoarele individuale ... (vezi toată discuția)
Accesul in apartament. euprotopopescu69 euprotopopescu69 In legea 230/2007 este prevazut ca accesul in apartamentul unui proprietar este posibil cu instiintarea prealabila in termen de 5 zile a acestuia. Noi ... (vezi toată discuția)