avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Ridicare ilegala autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Ridicare ilegala autoturism

Ma numesc Marian Rosca. In data de 31.01.09 mi-a fost ridicat autoturismul, de catre RADP, firma care se ocupa cu aceasta activitate in Cluj-Napoca, pe motiv ca ar fi fost pargat neregulamentar. M-am prezentat la ei pentru a le spune ca nu au procedat corect, pentru ca eu am parcat fara a pune probleme traficului de masini sau pietoni si ca vreau sa contest procesul-vb de ridicare auto. Mi-au spus ca, conform HCL 670/2006, valabila la acea data, nu pot lua masina daca nu platesc. Deci, chiar daca mi-au ridicat masina ilegal, m-au obligat sa le dau bani pentru a o lua inapoi. I-am dat in judecata si abia acum, in decembrie 2009, a ramas definitiva hotararea prin care se stabileste ca procesul verbal de ridicare este nul, adica ridicarea masinii a fost ilegala - mi-au furat masina, mi-au sechestrat-o, apoi m-au santajat, cerandu-mi bani sa o pot lua inapoi. (Initial, pe fond mi s-a dat dreptate de catre instanta, insa ei au facut recurs, dar am castigat si recursul...)
Pentru faptul ca mi-au incalcat drepturile elementare (mi-au furat masina, nu am beneficiat de prezumtia de nevinovatie, mi-au sechestrat masina, m-au santajat sa le dau bani pentru a o lua inapoi, m-au plimbat prin instante supunandu-ma unui stres psihologic greu de indurat care mi-a afectat viata personala si profesionala)vreau sa le cer daune morale de 1.000.000 euro. Caut avocat competent si interesat sa ma reprezinte in instanta. Daca aveti ceva sfaturi pentru mine va rog sa nu ezitati. Multumesc. YM marian_marco2000@yahoo.com
Cel mai recent răspuns: Doinita Stingaciu , Avocat 11:36, 23 Decembrie 2009
Va trebui sa si demonstrati cele relatate de dvs. , adica sa existe si niste acte medicale, de inchiriere nou autoturism, etc. care sa probeze cele prezentate.
Sfatul meu sa e sa mai diminuati pretentiile, intrucat acest tip de cerere se timbreaza la valoare si, pana a castiga ceva, va trebui sa platiti dvs. f. multi bani.:(

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese la executor judecatoresc zoltan.robert zoltan.robert Buna seara, Vă scriu acest mesaj pentru a vă cere sprijinul în rezolvarea unei probleme. La data de 23.01.2009 am împrumutat unei persoane pe care o ... (vezi toată discuția)
Recurs StanescuGabriel StanescuGabriel buna ziua, poate ma poate ajuta si pe mine cineva, am avut proces la sectia 9 contencios,pentru recuperarea masinii,au fost doua capete ,unul de anulare a ... (vezi toată discuția)
Cine are puterea sa amendeze radp, municipiul cluj ? soldan soldan Buna ziua, in urma unei intamplari nefericite, mi-a fost ridicata masina din centrul Clujului. A trebuit sa platesc o taxa de inapoiere de 400 de ron, dar din ... (vezi toată discuția)