Buna ziua, in urma unei intamplari nefericite, mi-a fost ridicata masina din centrul Clujului. A trebuit sa platesc o taxa de inapoiere de 400 de ron, dar din mai multe puncte de vedere, am toate sansele sa castig contestatia care am depus-o la judecatorie privind ridicarea masinii intr-un mod abuziv. Printre toate gafele si incompetenele celor de la Politia Rutiera si Politia Comunitara ,cei de la RADP Cluj Napoca, au gresit toate placautele aditionale de sub semnul 'Parcarea si stationarea interzisa', placute pe care scrie urmatoarele 'Atentie, se blocheaza rotiile. Dupa 4 ore de la blocarea lor, masina sa va ridica, conform HCL 279/2008' , ceea ce e gresit, aceasta hotarare neavand legatura cu ridicarea masiniilor, ea are legatura cu ceva imobil de birouri de prin Cluj, Hotarearea buna fiind 297/2008, astfel, toate aceste placute din Cluj sunt gresite. Cine are competenta sa ii amendeze pe cei de la RADP ? Cui sa ma adresez cu o plangere pentru ca cei de la RADP, sa schimbe placutele , sa le scrie corect, si sa si plateasca putin pentru incompetenta lor ? Multumesc mult
Oficiul de protectie a consumatorului si se incadreaza la marcare eronata si inducerea in eroare a consumatorului din cate cred eu. Oricum ca persoana fizica va puteti adresa lor, daca sunteti persoana juridica nu va inregistreaza plangerea.
Soldan, eu am avut aceeasi situatie (tot in Cluj), insa eu am facut contestatie in care am spus ca mi'au ridicat masina inainte sa treaca cele 4 ore. Am facut poze la indicatoarele care specificau faptul ca numai dupa 4 ore se poate ridica, timp in care ei sunt obligati sa blocheze rotile si sa astepte utilizatorul masinii sa vina sa plateasca. Daca utilizatorul nu plateste pentru deblocare timp de 4 ore atunci se poate ridica masina. In contestatie am spus ca pot aduce doi martori, persoane cu care m'am intalnit inainte si dupa parcarea masinii in locul respectiv, iar intre cele 2 intalniri nu trecusera 4 ore. Deci ridicarea s'a facut abuziv si ilegal. A contat foarte mult si faptul ca nu mi s'a dat amenda de parcare neregulamentara, deci nu mi s'a facut proces vb de contraventie. De la depunerea contestatiei (in termen de 15 zile obligatoriu) si pana la solutionarea de catre judecatorie au trecut 7 luni, dar ma bucur ca AM CASTIGAT ! acum, sper sa nu faca recurs si sa ma duc sa'mi iau banii inapoi. Succes!
din pacate astia de la RADP au facut recurs si inca nu mi-au dat banii. sunt curios cu ce au venit la dosar, dar iarasi, din pacate, nu pot vedea dosarul ca este greva. NESIMTITII !