avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 881 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Succesiune cu probleme
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Succesiune cu probleme

Buna ziua. In cadrul procesului de succesiune, la care particpam un numar de 5 mostenitori, 2 dintre mostenitori vor drept de proprietate si asupra unei case pe care doar noi ceilalti 3 mostenitori am imbunatatit-o, fara fonduri sau sprijin din partea lor. Avem chitante, facturi, inclusiv martori cum ca noi am facut investitiile si imbunatatirile. Casa face parte din masa succesorala, e adevarat, dar toate imbunatatirile au fost efectuate dupa moartea proprietarei de drept, desi succesiunea s-a deschis foarte tarziu, la 20 ani de la moartea ei. Este de ajuns sa prezentam dovezile in cauza pentru a nu fi fortati sa partajam si investitiile facute din banii proprii? MI s-ar parea aberant sa platim sulta celorlalti 2 mostenitori pe baza imbunatatirilor pe care tot noi din banii nostri le-am facut. Daca ar fi sa li se acorde sulta la nivelul casei de dinainte de imbunatatiri , nu ar fi o problema!
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:41, 22 Septembrie 2020
Buna ziua,
Va trebui sa dovediti cu probe cele afirmate si sa solicitati ca acele imbunatatiri sa nu fie incluse in masa succesorala.
Sulta ar trebui platita DOAR pentru bunurile aflate in masa succesorala ASA CUM ERAU ELE LA DECESUL SUCCEDATULUI.
Discutati cu avocatii dumneavoastra.
Trebuie dovedita valoarea imbunatatilor.
Banii investiti aveti dreptul de a fi scăzuti dar trebuie vazuta si valoarea totala a imobilului cu îmbunătățiri.
Se va face expertiza.
Discutati cu avocatul amănuntele.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Scadere contributie din masa succesorala mahat mahat Parintii mei au construit o casa, in care am locuit impreuna cu ei, am achitat toate cheltuielile de intretinere si i-am ingrijit. Mai mult, am contribuit cu ... (vezi toată discuția)
Sunt sau nu proprietar? (succesiune) luanaclaudia luanaclaudia Contractul casei este pe numele parintilor mei care intre timp au decedat amandoi nu am facut succesiunea dupa ei ,eu mai am inca 4 surori cu mine 5 intre timp ... (vezi toată discuția)
Dezbatere mostenire vovy vovy Intrbuintez terenul agricol si casa tatalui meu, de la moartea sa. Nimeni nu a facut nici un demers pana acum (20 de luni de la deces). Vreau sa aflu daca ... (vezi toată discuția)