avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Salut. In 2009 am emis un bilet la ordin in alb. In ...
Discuție deschisă în Executare silită

Salut. In 2009 am emis un bilet la ordin in alb. In 2015 posesorul ...

Salut. In 2009 am emis un bilet la ordin in alb. In 2015 posesorul l-a completat desi trecusera mai mult de 3 ani de la data emiterii si l-a prezentat la plata. A pornit executarea silita notificandu-ma la un domiciliu pe care nu-l mai aveam in fapt iar contestatia mea a fost depusa tardiv din acest motiv. Instanta a respins contestatia la executare pe acest motiv. Se poate actiona pe codul civil pentru constatarea nulitatii absolute a biletului pe motiv de completare tardiva?
Cel mai recent răspuns: Cabinet de Avocat - Oancea Jasmine , Avocat 20:14, 23 Septembrie 2020
Buna ziua,

In primul rând, e de analizat oportunitatea formulării unui apel sau a unei revizuiri, ulterior, da, se poate formula o acțiune prin care sa se solicite constatarea nulității absolute a BO, dacă exista motive de nulitate absoluta, dar aici e o discutie fiindcă acțiunea in constatare este subsidiara unui actiuni in realizare și practic dumneavoastră solicitați constatarea intervenirii prescriptiei, aspect care trebuia invocat in cadrul contestatiei la executare (la titlu).

Apel sau revizuire recomand.

Cu stima,
Av. Jasmine Oancea
Mulțumesc pentru raspuns.
Cu drag si sper cu folos :)
Am incercat sa va contactez pe email in vederea unei colaborari.
Buna seara,

Pe emailul de Yahoo nu am primit nimic verific pe cealalta adresa. Aveți numărul meu de afișat pe site și ne auzim.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care sunt cazurile in care se constata nulitatea absoluta a unui bilet la ordin? glo glo am primit un Bilet la Ordin girat . La depunerea in banca a fost respins pt lipsa acoperire .Lam investit si l am pus in executare silita. Emitentul ... (vezi toată discuția)
Bo avalizat intr-un folosit intr-un contract de credit in care nu exista acest mod de garantare papati papati Buna ziua, sunt 3 BO emise de o societate comerciala si avalizate de asociati, completate de catre banca si cerute a fi executate impotriva avalilor, deoarece ... (vezi toată discuția)
Cale de atac DariusAlex DariusAlex Buna ziua, Recent am primit o hotarare judecatoreasca definitiva, la o contestatie de executare silita a unui credit ipotecar (unicul imobil de locuit cu ... (vezi toată discuția)