avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 233 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... o masina circuland cu viteza excesiva mi-a lovit ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

o masina circuland cu viteza excesiva mi-a lovit cainele Pe raza ...

o masina circuland cu viteza excesiva mi-a lovit cainele
Pe raza localitatii, conducatorul auto circula cu viteza vadit excedand limitei de 50km/h.
Ma aflam cu cainele pe carosabil pt ca nu exista trotuar. Eu m-am ferit din calea masinii, insa cainele a intarziat, ramanand pe loc, fara sa se miste.
Soferul avea maxima vizibilitate, drumul era drept, nu erau alte masini
Insa nici macar nu a incetinit viteza, nu a claxonat, nu a efectuat nicio eschiva... si a lovit cainele.
Din fericire insa cainele si-a revenit. As dori sa intreb ce infractiune constituie comportamentul soferului pt ca sa formulez plangere penala la politie.
Cel mai recent răspuns: mariustz , utilizator 22:22, 24 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va aflati pe trecerea de pietoni?
Ma aflam in fata casei! Nu e nicio trecere de pietoni. Precizez ca este de facto zona rezidentiala, chiar daca nu este niciun indicator in acest sens.
Daca nu este indicator nu are cum sa fie zona rezidentiala, nu va puteti folosi de asta, si depasirea nu are cum sa fie interzisa daca nu e linie continua/indicator de interzicere, e logic.

Ii puteti face plangere dar nu vad prea multe rezultate din lipsa dovezilor si datorita faptului ca va aflati pe partea carosabila unde nu aveti voie legal sa circulati ca pieton, nefiind o trecere de pietoni, doar daca nu exista trotuar/acostament si atunci aveti voie pe dreapta de tot, fara sa incurcati circulatia vehiculelor. Iar in fata casei ma indoiesc ca nu exista trotuar/acostament, ceva, doar nu trece soseaua pe langa poarta.

Puteti incerca, probabil o sa fie chemat si macar "mustrat" de catre politisti, oricum, bine ca a scapat catelul.

Ideea in mare este ca el trebuia sa declare orice accident minor, dar este greu de dovedit daca nu e lovita masina, la o adica el ar putea sa ramana fara permis ca nu a declarat accidentul, insa daca masina are daune, o sa trebuiasca sa i le reparati.
Ultima modificare: Marți, 22 Septembrie 2020
mariustz, utilizator
Nu am scris nicaieri nimic de depasire.
Am zis ca circula cu viteza excesiva, vadit peste limita de 50 km/h.
Bineinteles ca am dreptul sa ma aflu pe carosabil... la fel cum are si el dreptul :)
Repet: IN LOCALITATE.
Intr-adevar, nu exista trotuar, strada trece pe la 1 m in fata gardului.
Exemplul cu depasirea a fost dat pentru a se intelege ce vreau sa zic, din moment ce nu exista indicator de zona rezidentiala, nu este. Exemplul meu era ca, nu putem afirma ca intr-o zona este depasire interzisa dupa capul nostru odata ce nu exista indicator care sa sustina acest lucru.

Si nu, nu aveti dreptul ca pieton pe carosabil la fel cum are si el dreptul, sunt reguli diferite pentru pietoni vs. autovehicule, odata ce exista trotuar va este interzis pe carosabil, iar daca nu este trotuar aveti voie doar pe acostament cat mai pe margine, sa nu incurcati.

Parerea mea e s-o lasati balta, acum faceti cum doriti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O masina circuland cu viteza excesiva mi-a lovit cainele violenta ... aidu aidu o masina circuland cu viteza excesiva mi-a lovit cainele violenta impotriva animalelor Legea nr. 205/2004. Intentia indirecta fiind vadita de lipsa oricarei ... (vezi toată discuția)
Schimbarea legii rutiere cu privire la traversatul pietonilor andrasimion andrasimion Buna ziua! Un prieten ar dori sa stie daca s-a schimbat cumva legea rutiera cu privire la traversatul pietonilor (nici eu nu sunt la curent). Un taximetrist ii ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis de conducere sorin_87 sorin_87 As avea o nelamurire... daca o masina este oprita de politia rutiera pe un drum national intr-un loc in care oprirea este interzisa si se afla si in ... (vezi toată discuția)