avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua. revin cu o intrebare, fostul sot a propus ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua. revin cu o intrebare, fostul sot a propus sa renunt ...

buna ziua. revin cu o intrebare, fostul sot a propus sa renunt la pensia alimentara si se evacueaza singur din casa amandurora, fara a mai face partajul. noi suntem deja divortati de 2 ani doar ca a zis sa mergem prin notar ca sa dovedeasca ca eu am fost de acord. care sunt demersurile si cat m ar costa in total? multumesc mult, oameni frumosi.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:49, 26 Septembrie 2020
Nu puteți renunta la pensia alimentară, pentru că nu e a dvs, ci a copilului.
Iar în calitate de tata, soțul dvs are obligația legală de întreținere.
Ce înseamnă se evacueaza singur? Doar ca pleaca? Sau renunta la partea lui din casa?
Renunta între ghilimele, intr un fel, el ramane cu pensia pt 6 ani pt 2 copii, dar nu se poate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
intrebarea era daca ar fi dispus sa faceti partaj la notar si sa renunte la sulta cuvenita pt a nu mai plati pensie..
propuneti-i si asta.
la notar se face partaj si puteti fixa ca sulta sa fie platita in rate de 1300 de lei pe luna timp de 6 ani.
si nu va executati unul pe altul, ca explicit la pensie nu puteti renunta prin vreun act.
mai puteti face o intelegere notariala prin care omul va da pensia cumulata pt anii astia.. adica semnati o declaratie ca ati primit 93600 pensia in avans pana la majoratul copiilor si el da declaratie ca a primit sulta si gata.
Am inteles, foarte bună idee. Va multumesc foarte mult pentru idee! La asta nu m am gandit.

Alte discuții în legătură

Sunt divorțată din 2017 si am o fetiță cu fostul soț. am ... alina05_07 alina05_07 Sunt divorțată din 2017 si am o fetiță cu fostul soț. Am luat în timpul căsătoriei un apartament prin Prima casă. In februarie 2020 am zis sa mai dam ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare prin instanta - sulta platita, lipsa dovezi mirela4545 mirela4545 Buna ziua.Am divortat in urma cu 3 ani,iar sotul meu a parasit domiciliul.Eu i-am dat banii pe jumatatea lui de casa(pt ca figuram amandoi pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune c-3 c-3 Am o mare nedumerire ma aflu intr-un proces de iesire din indiviziune desi acum zece ani sa facut partaj la intelegere .Intrebarile mele sunt: -Cat de ... (vezi toată discuția)