buna ziua. revin cu o intrebare, fostul sot a propus sa renunt la pensia alimentara si se evacueaza singur din casa amandurora, fara a mai face partajul. noi suntem deja divortati de 2 ani doar ca a zis sa mergem prin notar ca sa dovedeasca ca eu am fost de acord. care sunt demersurile si cat m ar costa in total? multumesc mult, oameni frumosi.
Discutati cu el, va urez sa aveti succes!
daca accepta, se pregatesc actele pt partaj, mergeti la notar si semnati actul de partaj prin care casa va e atribuita si ii datorati sulta de cat face pe bune partea lui de casa si apoi el declara ca a primit sulta si nu mai are pretentii legate de casa si dvs declarati ca ati primit suma de x in avans reprezentand pensia pe 6 ani. Motivele pot fi ca pleaca in strainatate si nu stie daca va mai putea plati, ca are acuma o suma mai mare de bani disponibila etc, etc.
pe viitor dupa 18 ani, copiii, daca vor urma cursurile unei facultati sau orice alte cursuri la zi, il pot actiona in nume propriu pt stabilirea unei pensii.
Iesire din indiviziune
c-3
Am o mare nedumerire ma aflu intr-un proces de iesire din indiviziune desi acum zece ani sa facut partaj la intelegere .Intrebarile mele sunt:
-Cat de ... (vezi toată discuția)