avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 862 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... buna ziua. revin cu o intrebare, fostul sot a propus ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

buna ziua. revin cu o intrebare, fostul sot a propus sa renunt ...

buna ziua. revin cu o intrebare, fostul sot a propus sa renunt la pensia alimentara si se evacueaza singur din casa amandurora, fara a mai face partajul. noi suntem deja divortati de 2 ani doar ca a zis sa mergem prin notar ca sa dovedeasca ca eu am fost de acord. care sunt demersurile si cat m ar costa in total? multumesc mult, oameni frumosi.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 07:49, 26 Septembrie 2020
Sa nu ii spuneti la notar asa pentru ca o sa refuze sa va faca acul juridic si ar proceda corect d.p.v. legal.
In plus, actul poate fi anulat in justitie.

Puteti proceda intr-un fel asemanator dar sa nu stie notarul pentru ca ar putea fi tras si la raspundere.

Ca sa nu vorbiti aiurea la notar ar fi bine sa mergeti cu avocat.
Se poate rezolva dar daca vorbiti aiurea la notar acesta va refuza sa va faca actul.
Avocatul este singurul aliat al clientului, potrivit legii, iar notarul trebuie sa fie impartial si sa respecte legea, fara a permite eludarea acesteia.
Cu eludarea legala a legii se ocupa doar avocatii, nu si notarii.
Ar fi bine sa retineti acest lucru.
Aceasta este una dintre deosebirile fundamentale dintre avocati si notari pentru ca nu poate exista impartialitate daca favorizezi una din parti.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Avocatul e platit de client. Unde e imparțialitatea?
Iar notarii nu autentifica invențiile avocaților.
Sigur. Multumesc de sfat, voi apela la un avocat. Va multumesc pentru sfaturile gratuite si căldură dvs, a tuturor .
pana la avocat, vorbiti cu fostul sot.
faceti si niste socoteli, puneti in balanta avantajele si dezavantajele, ganditi-va la dvs si la copii si apoi luati o hotarare...
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Întocmai, ma gandesc la fete. Stăm de 2 ani intr o camera toate 3 dormim în același pat și el sta singur intr o camera si are toate pretențiile din lume de parca am avea fiecare camera sa, sunt conștientă că va lua dublu de pe casa daca va accepta oferta mea însă nu mai rezist sa traiesc cu el sub același acoperiș, este o persoana care te termină psihic. Va fi greu la inceput dar ne vom invata.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2020
roxenp123, utilizator

Alte discuții în legătură

Sunt divorțată din 2017 si am o fetiță cu fostul soț. am ... alina05_07 alina05_07 Sunt divorțată din 2017 si am o fetiță cu fostul soț. Am luat în timpul căsătoriei un apartament prin Prima casă. In februarie 2020 am zis sa mai dam ... (vezi toată discuția)
Act vanzare cumparare prin instanta - sulta platita, lipsa dovezi mirela4545 mirela4545 Buna ziua.Am divortat in urma cu 3 ani,iar sotul meu a parasit domiciliul.Eu i-am dat banii pe jumatatea lui de casa(pt ca figuram amandoi pe contractul de ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune c-3 c-3 Am o mare nedumerire ma aflu intr-un proces de iesire din indiviziune desi acum zece ani sa facut partaj la intelegere .Intrebarile mele sunt: -Cat de ... (vezi toată discuția)