La incheierea unui antecontract de vanzare a unui imobil pretul este trecut in euro, insa nu se specifica la ce curs se va face plata in lei. Dupa un an jumatate, constructorul solicita plata la cursul cand se face vanzarea cumpararea (curs favorabil pentru el). Este legal acest lucru?
Multumesc.
Daca nu este stipulat faptul ca plata se va face intr-un echivalent in lei stablit la un anumit curs, teoretic plata ar trebui facuta in euro, asa cum stabileste contractul. Totusi, cel mai probabil, constructorul, daca nu este persoana fizica, nu poate primi plata in euro. Normal ar fi sa faceti plata la cursul BNR din ziua platii. Ca sa fi evitat acest inconvenient ar fi trebuit sa stabiliti pretul direct in lei de la bun inceput.
Pretrile caselor sunt in euro.Plafoanele la credite sunt in euro(vezi noua limita de 140000 euro).Nici vanatorul nu cred ca accepta altceva decat euro.(Unde pretul este clar,nu mai e loc de targuiala pe curs)
Credit prima casa
gabicont
Buna seara am accesat credit prima casa valoarea imobil 40000 euro, credit prima casa se acorda in lei. Am primit acordul in 21 12.2015 de la fondul de ... (vezi toată discuția)