avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 395 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Lipsa act proprietate. Buna seara. Sunt intr,o ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Lipsa act proprietate. Buna seara. Sunt intr,o situatie foarte delicata. Am construit ...

Buna seara. Sunt intr,o situatie foarte delicata. Am construit casa pe un teren pe care mi l,au dat parintii mei verbal. Acum, dupa ce am terminat cu casa, cu actele, refuza sa treaca terenul pe numele nostru. Menționez ca si toate actele sunt pe numele mamei, ea fiind titulara terenului. Am aproape toate facturile la ce am platit si am cumparat pana acum. Am trei copii, nu am unde sa ma mut si nici bani sa o iau de la capat. Toti banii si toata munca noastra simt ca s,au dus. As putea face ceva in acest sens? Ma gândeam sa deschid proces. Sunt disperata.
Cel mai recent răspuns: nedea_ana , utilizator 14:04, 26 Septembrie 2020
Lucrările autonome cu caracter durabil efectuate cu bună-credință

Art. 581. - Jurisprudență, Reviste (8), Doctrină (5), Modele (1)
În cazul în care autorul lucrării autonome cu caracter durabil asupra imobilului altuia este de bună-credință, proprietarul imobilului are dreptul:
Jurisprudență

a) să ceară instanței să dispună înscrierea sa în cartea funciară ca proprietar al lucrării, plătind, la alegerea sa, autorului lucrării fie valoarea materialelor și a manoperei, fie sporul de valoare adus imobilului prin efectuarea lucrării; sau
Jurisprudență, Reviste (1), Doctrină (1)

b) să ceară obligarea autorului lucrării să cumpere imobilul la valoarea de circulație pe care acesta ar fi avut-o dacă lucrarea nu s-ar fi efectuat.
Cu stima
Asa e. Nu am dat detalii. In momentul in care am scris mesajul nu m,am gandit ca sunt necesare. Terenul este al parintilor, este cumparat. Ei au casa lor pe acest teren (cam 500 m2) si ne,au dat voie sa construim intr,o zona a curtii (aprox 100 m2). Urma, ca dupa finalizarea actelor ce presupunea constructia, sa ne treaca terenul de 100 m2 pe numele meu si al sotului. Nu mai am frati. Tatal este vitreg. M,a crescut de la 2 ani. Nu are alti copii, dar mai are 3 frati. Acesta este motivul pentru care as dori sa treaca terenul pe numele nostru si nu astept sa ramana mostenire. De ce s,au razgandit? I,am intrebat si nu aveau sa dea un motiv clar. Despre relatia cu ei, nu stiu ce sa spun. Suntem buni cat am ajutat. Pentru ca am tot investit in curte (gardul, portile, am cimentuit aleea, etc), cu acordul lor, bineinteles. Nu i,am jignit niciodata, nu ne,am certat, dar nici nu prea dialogam. Avem opinii diferite, conceptii diferite, iar mama daca o contrazici...... Cam asta este situatia. Nu stiu ce as mai putea adauga
~ Conținut șters la cerere ~
Mulțumesc mult pt raspunsuri. Am luat legatura cu un avocat. Sper sa se termine cu bine

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune mama vitrega rotarualin rotarualin BUNA ZIUA VA ROG SA MA AJUTATI IN LEGATURA CU O PROBLEMA LEGATA DE SUCCESIUNE (dupa tata ) CU MAMA MEA VITEGA Tatal meu a murit, in urma lui a ramas: ... (vezi toată discuția)
Donatie ContSters280044 ContSters280044 Buna ziua..as dori sa aflu de la un expert(a),cum se poate proceda in urmatorul caz:-mama mea vrea sa imi dea un apartament!Mentionez ca mai am frati,iar tata ... (vezi toată discuția)
Tatal recasatorit si decedat, succesiune complicata, 3 notari mi-au dat 3 raspunsuri diferite stefan_cso stefan_cso Mama mosteneste in 1950 de la parintii ei o casa si gradina. (exista 2-3 martori, nu am inca acte). Parintii se casatoresc si rezulta 2 copii (eu si fratele ... (vezi toată discuția)