avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 429 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... donatie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

donatie

Buna ziua..as dori sa aflu de la un expert(a),cum se poate proceda in urmatorul caz:-mama mea vrea sa imi dea un apartament!Mentionez ca mai am frati,iar tata e decedat!Cum se poate proceda ??Trebuie facut act de vanzare-cumparare,donatie cum este mai bine sa fie facut fara sa poata fi atacat in instanta dupa decesul mamei??Mentionez ca mama locuieste in mediul rural,iar apartamentul care este gol(nu locuieste nimeni) este in oras!!Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: ContSters280044 , utilizator 13:22, 12 Martie 2013
Daca apartamentul este 100% pe numele mamei, solutia este act de vanzare cumparare.

Daca pentru apartamentul respectiv nu s-a facut succesiune dupa tata, atunci fratii dvoastra au drept la mostenire.
mentionez faptul ca suntem trei frati,fiecare a avut la ROL la primarie cate un teren agricol pe numele fiecaruia!Cand traia tata fiecare dintre frati si-au vandut pamantul,iar cu banii obtinuti de pe terenul meu ,ai mei au cumparat apartamentul de care va spuneam care l-au trecut pe numele lor!!Cand s-au facut actele in instanta,ai mei au uitat sa treaca apartamentul pe numele meu...se mai poate face ceva in acest sens?..poate merge mama sa modifice ceva in acte ,sa rezulte ca acest apartament a fost cumparat cu banii obtinuti din vanzarea pamantului care a fost al meu?
Daca apartamentul este pe numele parintilor, iar tatal a decedat, atunci partea tatalui se imparte la mostenire intre mama (1/4) si toti copiii (3/4).
Repet, daca mama detine in totalitate apartamentul, vi-l poate vinde dvoastra. Daca nu, nu.
multumesc mult :)
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune IONY1972 IONY1972 Buna seara! Mama a decedat acum 7 ani,tatal a decedat de curand.Suntem 2 frati dintre care unul din prima casatorie a tatalui (nu infiat).Mentionez ca nu s-a ... (vezi toată discuția)
Succesiune loredana2009 loredana2009 Suntem 3 frati (majori), tata a murit la sfarsitul anului trecut vrem sa deschidem succesiunea. Dar TATA NU SI-A FACUT SUCCESIUNEA DUPA MOARTEA PARINTILOR LUI, ... (vezi toată discuția)
Documente pentru vanzare apartament PlopeanuM PlopeanuM Buna ziua In urma cu un an parintii mei au divortat. Au un apartament pe care nu il mai utilizeaza nici unul dintre ei si nu este in chirie sau altceva. ... (vezi toată discuția)