avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 545 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie apartament impreuna cu prietena ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie apartament impreuna cu prietena (necasatoriti)

Buna ziua, va rog frumos sa ne ajutati cu indrumare pentru urmatoarea chestiune;
Eu si prietena mea (necasatoriti) dorim sa achizitionam un apartament din fonduri proprii fara credit ea participand cu 65% din suma si eu cu 35% , Vreau sa intreb daca in cazul unor neintelegeri viitoare si a vanzarii apartamentului, ea are mai multe drepturi decat mine deoarece are o cota mai mare sau primeste doar o suma de banii mai mare conform cu procentul detinut, drepturiile de proprietate si decizie asupra proprietatii fiind egale.Va multumesc anticipat pentru raspunsuriile dumneavoastra
Cel mai recent răspuns: SCPA Radu si Asociatii , Avocat 10:48, 23 Septembrie 2020
Buna ziua,

Detinand o cota mai mare, va avea dreptul la cota corespondenta din suma cu care il vindeti.
Totodata, in cazul unui litigiu privind iesirea din indiviziune, va avea dreptul de a pretinde apartamentul in natura cu despagubirea dumneavoastra pentru cota, pe principiul ca are o cota mai mare.
In rest, nu, nu poate sa va oblige sa va vindeti cota la un pret cu care nu sunteti de acord, nu poate decide vanzarea intregului apartament fara acordul dumneavoastra.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate CristacheM CristacheM Daca partenerul meu,mi-a vandut in urma cu cativa ani jumatate din apartamentul in care loculuim(la notar,act vanzare-cumparare)si convietuirea noastra nu mai ... (vezi toată discuția)
Succesiune si partaj succesoral cristina.00 cristina.00 este legal(posibil) ca eu sa ii dau jumatate din contravaloarea apartamentului surorii mele atata timp cat mama noastra este in viata? se poate face asa ceva? (vezi toată discuția)
Vindere imobil fara acordul unei parti painluck painluck buna ziua am si eu o intrebare , parinti mei au decedat anul trecut ,am facut succesiunea la imobil un apartament 2 camere .problema mare este ca in momentul ... (vezi toată discuția)