Procuratura a decis neinceperea urmaririi penale in ceea ce priveste accidentul propriu zis, urmand ca doar in privinta faptei de vatamare corporala din culpa , prevazuta de Art 184 C. penal , sa fie continuate cercetarile .
Da.
Prin urmare, va puteti intelege cu partea vatamata si ati scapat.
Buna ziua !
Ati primit NUP , deci nu ati savarsit infractiunile prevazute in legea 319/2006( a securităţii şi sănătăţii în muncă),infractiuni prevazute in cele doa articole ale legii(37 si 38), in schimb s- a dispus separarea cauzelor( disjungerea), urmand a se continua faza de cercetare penala, de catre politia rutiera, in vedere stabilirii savarsirii infractiunii de vatamare corporala din culpa(184 cod penal).
Cercetarea politiei se va incheia cu un referat, in care se va spune daca sunt sau nu intrunite elementele constitutive ale acestei infractiuni- in ceea ce va priveste- referat ce se va inainta impreuna cu dosarul cauzei la parchet. Parchetul( prin procurorul desemnat) va stabili printr- o rezolutie daca sunteti sau nu vinovat pentru savarsirea acestei infractiuni( 184 c. pen.). Daca primiti tot NUP, va puteti prezenta la politie pentru ridicarea permisului. Daca sunteti vinovat, dosarul se va trimite in instanta si veti fi incunostiintat de aceasta, iar permisul il veti putea primi inapoi dupa solutionarea favorabila a dosarului. Aceasta solutionare favorabila se materializeaza printr- o hotarare data de instanta prin care sunteti achitat.Pana in acel moment nu va puteti ridica permisul de la politie.
Ce vi se poate intampla ? In cel mai rau caz veti primi o pedeapsa de max. doi ani inchisoare cu suspendare( deci nu o veti executa), dar respectiva perioada de doi ani, reprezinta perioada de incercare, timp in care trebuie sa nu mai savarsiti o alta infractiune.De asemeni permisul; de conducere il veti primi dupa aceasta perioada.
Eu va sfatuiesc sa va angajati un avocat
Cu stima !
Astfel cum v-au artatat si colegii de site s-a dat solutie de NUP in privinta presupusele infractiuni prev.de legea sanatatii publice,dar sub aspectul vatamarii corporale prev.de art.184 c.pen.,"partea aceea de cauza", a fost trimisa la Politia Rutiera pentru continuarea cercetarilor.
In aceasta situatie in cadrul cercetarilor ce vor fi efectuate trebuie sa dovediti ca nu aveti o culpa sau ca aveti una mai mica in producerea vatamarii corporale.
Aceasta se va stabili in urma audierii dvs.,a martorilor,a administrarii unor expertize tehnice,prin eventuala producere a unor acte.
Pentru celelate aspecte ale situatiei ati fost perfect lamurit de colegii de site,profesionisti remarcabili.
Parerea mea este ca ar fi bine sa angajati un avocat care sa va consilieze, sa va sustina cauza si eventual,dupa caz,sa va angajati un expert parte
Expert parte nu cred ca ii va trebui daca nu se ajunge la judecata.
Parerea mea este ca, i-ar trebui un avocat sa analizeze exact care este situatia juridica si daca este vorba numai de art 184 C. pen.
avocat Claudiu Lascoschi