avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1162 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua bunica mea de pe tata a decedat la fel si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua bunica mea de pe tata a decedat la fel si toti copii ...

Buna ziua bunica mea de pe tata a decedat la fel si toti copii ei eu si mama locuim (fara acte de proprietate pe numele nostru) in curtea bunicii noi am facut renovari la curte respectiv casa si am avut grija de ea cat a trait si noi am inmormantat-o respectiv am suportat cheltuielile de inmormantare si parastasele .Toti nepotii au teren de casa de la bunici .Ce sanse am avea ca castigam casa pe numele nostru si o parte din teren(noi avem cel mai putin ).Va multumesc
Cel mai recent răspuns: dorinarotaru23 , utilizator 17:14, 23 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Sunt necesare mai multe amănunte pentru a vă putea răspunde.
Câți copii a avut bunica, și câți nepoți, care din aceștia mai trăiesc, au făcut vreun act de acceptare a moștenirii după părinții lor etc.
Buna ziua a avut 4 copii primul are un băiat care se afla în tara al doilea 2 fete care sunt plecata în Italia al treilea 3 copii băiatul este în tara și fetele sunt plecate.Nimeni nu are acte pe extravilan si terenul unde stam noi. Terenurile unde au nepoții casele sunt de la bunici și au acte pe ele .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Dezbateti succesiunile de pe urma bunicilor aratand, cu acte, cele prezentate mai sus.
Sunt chemati TOTI urmasii celor doi.
Daca va intelegeti civilizat mergeti la notar, daca nu , mergeti in instanta.
Daca mergeti in instanta va sfatuiesc sa va angajati avocat.
Buna ziua am șanse sa obtin casa si o parte din extravilan? La notar se poate face împărțirea si sa obțin casa si o parte din extravilan si ceilalți sa rămână cu partea lor ?
la notar obtineti ce va puneti de acord, puteti sa faceti partajul cum doriti, importta e sa doreasca la fel toata lumea.

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am și eu o nelămurire, bunicul meu înainte să ... Aurora Andreea Aurora Andreea Bună ziua! Am și eu o nelămurire, bunicul meu înainte să decedeze acum 4 ani ne-a lăsat la fiecare în parte un contract de donație, mie in calitate de ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune - 20 de nepoti petru3 petru3 Buna ziua, Va rog sa imi explicati cum voi putea intra in posesia unui loc de casa care a fost al bunicii mele si cat de costisitoare va fi toata ... (vezi toată discuția)
Mostenire, succesiune ninasave ninasave Buna ziua Am si eu o problema si nu stiu cum sa o rezolv . Bunicii mei ,decedati in prezent au avut o casa si ceva teren arabil . Bunicul a decedat in 1997 . ... (vezi toată discuția)