avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1200 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua! Am și eu o nelămurire, bunicul meu ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua! Am și eu o nelămurire, bunicul meu înainte să ...

Bună ziua! Am și eu o nelămurire, bunicul meu înainte să decedeze acum 4 ani ne-a lăsat la fiecare în parte un contract de donație, mie in calitate de nepoata de fiu, pentru că tatăl meu a decedat când aveam 2 ani jumătate. Băiatul lui îmi tot zice că după moartea bunicii îmi va lua casa, eu as vrea sa fac niste renovări la ea, dar îmi este teamă de ce spune el... Îmi puteți spune daca este posibil să îmi ia casa?
Cel mai recent răspuns: Aurora Andreea , utilizator 22:01, 23 Ianuarie 2022
Dați mai multe detalii.
Ce înseamnă ”la fiecare în parte” ? Câți copii a avut bunicul ? Ce anume a lăsat prin acele contracte de donație ?
4 copii, tatăl meu, două fete și încă un băiat. Mie mi-a lăsat casa, curte și pământuri, celeilalte fete un pământ, celei de-a doua i a dat contract de vânzare pe un pământ unde are casă, iar băiatului tot casă, pământ și curte. Eu și băiatul lui avem casă duplex, dar curțile sunt separate prin gard

Cabinet avocat Mihai Gaita a scris:

Dați mai multe detalii.
Ce înseamnă ”la fiecare în parte” ? Câți copii a avut bunicul ? Ce anume a lăsat prin acele contracte de donație ?

si cu bunica care e treaba ?
dvs aveti acte pe ce v-a dat bunicul?
daca v-a donat bunicul, inseamna ca era singur proprietar si dac au trecut deja 4 ani de la deces, nu mai are ce actiune sa interprinda baiatul.
Da, am, iar bunica a renunțat la tot în favoarea mea

gi-jane2 a scris:

si cu bunica care e treaba ?
dvs aveti acte pe ce v-a dat bunicul?
daca v-a donat bunicul, inseamna ca era singur proprietar si dac au trecut deja 4 ani de la deces, nu mai are ce actiune sa interprinda baiatul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietate si drept mostenire leo76 leo76 Buna ziua tuturor, am o intrebare referitoare la o casa, care mi-a fost donata de catre bunica mea cu vreo 15 ani in urma (sunt inscris ca proprietar in ... (vezi toată discuția)
Mostenirea de la tatal meu frentescuandreea frentescuandreea buna ziua tatal meu a decedat in urma cu 3 ani.as vrea sa stiu dac eu fac la mostenirea lui din partea strabunicilor mei asta pentru ca si bunicul meu a ... (vezi toată discuția)
Testament lasat de bunica care este inca in viata Andrey05 Andrey05 Buna ziua, ma numesc Alexandru Andrei , zilele trecute am primit varsta de 18 ani, iar bunica din partea tatalui mi-a lasat testament pe un teren cu 2 case pe ... (vezi toată discuția)