avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 489 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... gestiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

gestiune

Buna ziua!
1. In ce masura pot fi tras la raspundere in cazul in care doar semnez niste note de receptie si nimic altceva. pe cartea mea de munca scrie ca sunt angajat ca vanzator.
Nu am semnat nici un contract privind preluarea gestiunii.
2. Daca sunt filmat cu o camera de supraveghere care are si sonor pot sa fac ceva?
este legal?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Nicoleta Ilea , Consultant resurse umane 13:38, 22 Decembrie 2009
La prima vedere exista doua probleme pe care trebuie sa le reglementati in raporturile de munca cu societatea unde va desfasurati activitatea:
1.sa vi se prezinte o fisa a postului pe care il ocupati si sa semnati de luare la cunostinta.
2.daca exista in aceasta atributii de gestionar sa se intocmeasca un proces verbal de primire predare a gestiunii,dupa un inventar prealabil
Solicitati fisa postului de la angajator.Fiti atent ca atributiile de gestionar presupun multe obligatii:D...doar daca aveti controlul va sfatuiesc sa acceptati aceasta calitate si , mai alaes daca merita.
In ce priveste camerele de luat vederi , parerile sunt impartite, intre dreptulrile angajatilor, si dreptul firmai de a-si administra patrimoniul...Daca nu sunteti dde acord , faceti o sesizare firmei , vedeti ce va raspund
blanda_robert_aurelian a scris:

Buna ziua!
1. In ce masura pot fi tras la raspundere in cazul in care doar semnez niste note de receptie si nimic altceva. pe cartea mea de munca scrie ca sunt angajat ca vanzator.
Nu am semnat nici un contract privind preluarea gestiunii.
......

Orice semnatura duce la raspundere, in acest caz, la raspundere materiala.Pentru ca nu ati primit gestiunea cu proces-verbal de inventariere, in caz de minus, raspundeti in solidar cu celelalte persoane implicate direct sau indirect.
Activitate de vanzator presupune si o gestiune, cel mai probail comuna cu ceilalti vanzatori. In momentul in care vi se prezinta o nota de receptie marfa nu o puteti semna doar si atat, trabuie da receptionati marfa ca atare, adica numarat, cantarit in functie de nota de receptie. Consider ca dincolo de fisa postului si alte documente si salariatii trebuie sa fie constienti de activitatea la care se angajeaza si la deciziile luate. Daca considerati ca o problema nu este de competenta dvs. sau va depaseste trebie sa aveti atitudine.
Toate activitatile pe care le desfasurati trebuiesc cuprinse in fisa de post. Nu va poate trage la raspundere pentru ceva ce nu facetisi nu este prevazut in fisa de post.
Totusi, adelaida_07 are dreptate, orice vanzator lucreaza cu o gestiune si trebuie mare atentie pe ce va puneti semnatura.
Camera de luat vederi este si pentru siguranta dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Functia operator de validare si introducere date Caddy23 Caddy23 Buna ziua, as vrea sa stiu daca cu functia de operator de validare si introducere date, se poate prelua marfa ? Pot stampila si semna facturi,avize,cmr , ... (vezi toată discuția)
Decizie numire gestionar magdalenapaun magdalenapaun angajat in postul de bucatar, prin fisa postului are atributii de gestionar al echipamentelor, al materiei prime, al produselor finite. este nevoie sa i se ... (vezi toată discuția)
Inventar, gestiune colectiva si gestionar, proceduri mari.r mari.r Buna seara, Multe intrebari fara raspuns, dupa o intamplare neplacuta. M-am trezit intr-o situatie fara precedent, in activitatea mea.:hammer: Sfarsit ... (vezi toată discuția)