avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Are dreptul un somer sa refuze o repartitie ?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Are dreptul un somer sa refuze o repartitie ?

??

Ultima modificare: Marți, 22 Decembrie 2009
ContSters118008, utilizator
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 19:03, 21 Decembrie 2009
1. Iata ce spune Legea 76/2002:
Art. 44. - Încetarea plăţii indemnizaţiilor de şomaj acordate beneficiarilor are loc după cum urmează:
d) la data refuzului nejustificat de a se încadra conform pregătiriisau nivelului studiilor într-un loc de muncă situat la o distanţă de cel mult 50 km de localitatea de domiciliu;

2. Daca postul oferit nu corespunde calificarii dvs. puteti sa-l refuzati. daca ati depus la dosar acte de calificare ca tamplar si sofer nu sunteti obligat sa acceptati un post de manipulant.
3. Aratati acest articol din lege functionarei de la AJOFM si-i spuneti ca daca va da repartitie si va inceteaza indemnizatia de somaj ii dati in judecata.

Ultima modificare: Luni, 21 Decembrie 2009
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Refuz loc de munca tatusilvia tatusilvia as dori sa intreb si eu daca in conditiile in care eu primesc somaj ,si mi s-a oferit un loc de munca de catre fortele de munca,pe care eu il refuz din cauza ... (vezi toată discuția)
Probleme somaj carrmenn2 carrmenn2 Buna ziua! Sunt somera si m-am bucurat tare cand am primit de la AJOFM repartitie catre o societate pt. angajare (vanzatoare). Bucuria s-a transformat in ... (vezi toată discuția)
Pe ce criterii se fac dispozitiile de repartizare? ContSters168909 ContSters168909 Buna ziua, spuneti-mi,va rog,cum sa interpretez gestul sau \"bunavointa\" unui angajat de la AJOFM?Poblema este aceasta:o anumita persoana,are trecute in ... (vezi toată discuția)