avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Verificare adeverințã venituri...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Verificare adeverințã venituri...

Care este calea legală pentru a verifica corectitudinea adeverinței de venit pe care a depus-o fosta soție la dosar, adeverință după care s-a calculat pensia de întreținere? Sunt aproape sigur că acolo a fost trecut doar salariul net și nu veniturile nete din ultimele 6 luni. Am posibilitatea legală să merg la instituția unde lucrează și să fac o cerere în acest sens. Pot să asist și eu la verificare, deoarece nu am încredere în salariații acelei instituții?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: anyme , utilizator 14:32, 22 Decembrie 2009
Puteti solicita acest lucru in scris insa nu aveti posibilitatea sa asistati la verificari
puteti face o verificare ,facand o cerere la intreprinderea unde lucreaza.
Dv sunteti strain de raportul demunca dintre angajat si angajator. Astfel, nu aveti nici un temei legal pentru a cere aceste informatii, iar angajatorul nu are nci o obligatie sa vi le furnizeze. Numai instanta sau alte organe de control pot verifica aceste date. O idee: daca fosta sotie este functionar public, avand in vedere faptul ca acestia sunt obligati sa depuna declaratie de avere in care sa isi declare bunurile si veniturile, ati putea incerca sa va folositi de aceasta declaratie sau macar sa faceti o comparatie intre veniturile declarate si cele din adeverinta. Declaratiile pot fi accesate de oricine pe site-urile insititutiilor publice.
Am accesat declaratia de avere a fostului meu sot, in care si-a declarat un salariu mai mare decat cel de pe adeverinta depusa la dosar pentru pensia alimentara a copilului. Ma pot folosi de de aceasta declaratie in instanta?
Pe declaratie mai este trecuta suma de 516 lei/alocatie/elev. Copilul nostru nu a luat niciodata aceasta suma ca alocatie.Declaratia de avere este data la inceputul lui 2009, inainte de a se produce divortul nostru. Ma poate ajuta cineva sa imi explice ce inseamna aceasta alocatie?

Ii multumesc lui @m_ella2005, pentru idee.=D>

Va multumesc.
Daca mai aveti pe rol acest proces puteti supune atentiei instantei ,si pe cale de cosecinta solicitati sa se efectueze pe cale oficiala ,adica prin intermediul instantei, emiterea unei noi adrese de la sediul locului de munca al sotiei d.-stra.

Alte discuții în legătură

Declaratia de avere adabia adabia Suntem functionari publici şi ni s-au distribuit formularele privind declaratile de avere si declaratiile de interese in vederea completarii lor. Pensia ... (vezi toată discuția)
Un sfat va rog adabia adabia Sunt functionar public si anul acesta am fost obligata sa depun declaratia de avere. Cand am completat-o, m-am grabit, si am trecut alocatia de stat a ... (vezi toată discuția)
Recalculare pensie de intretinere ElenaP ElenaP Buna ziua,fostul meu sot plateste pensie de intretinere pentru copilul nostru in varsta de 13 ani calculata ca a patra parte din salariul minim pe economie din ... (vezi toată discuția)