Buna ziua.
Avand in vedere OUG 147/2020 , am rugamintea de a ma lamuri cum se aplica aceasta, respectiv in situatia in care in scoala/ clasa in care invata copilul meu in varsta de 9 ani se suspenda cursurile, trecandu-se la ON LINE, pot solicita concediu in baza OUG 147/2020?
Cu ce documente dovedesc acest lucru angajatorului, respectiv faptul ca la clasa unde invata copilul meu sunt suspendate cursurile in fata, acestea fiind on line?
Multumesc.
Cererea este însoțită de o declarație pe propria răspundere a celuilalt părinte, de o copie a certificatului/certificatelor de naștere al/ale copilului/copiilor .
Declarația pe propria răspundere a celuilalt părinte va conține elemente din care să rezulte că acesta nu a solicitat la locul său de muncă zile libere ce i s-ar cuveni potrivit prezentei ordonanțe de urgență, că nu are contractul de muncă suspendat pentru întreruperea temporară a activității angajatorului și nu se află în una dintre situațiile prevăzute la art. 1 alin. (6) din OUG 147/2020.
Desi actul normativ nu prevede, este posibil sa vi se solicite si dovada de la unitatea de invatamant ca, cursurile se tin online si aveti copilul înscris la aceasta,