avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 789 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Va rog sa ma ajutați în următoarea ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Va rog sa ma ajutați în următoarea problema, pt ...

Bună ziua.
Va rog sa ma ajutați în următoarea problema, pt ca notara la care am fost nu a reușit sa ma lamureasca.
Bunicii mei mi-au donat casa (prin act de donație).
Amândoi au decedat.
Am mers la primărie, am modificat datele lor cu ale mele, am mers la cadastru, am modificat și acolo.
Ce trebuie făcut în continuare ca să fie în regula?
Notara spune ca fără semnăturile matusilor mele precum ca nu au nicio pretenție la casa și locul unde este situata casa și fără succesiunea locurilor de veci (unde sunt înmormântați bunicii mei ; nu exista titlu de proprietate pt locurile de veci. Sunt concesionate) nu voi putea vinde.
De asemenea va rog sa ma ajutați spunandu-mi cum pot intra în posesia titlului de proprietate?
Mulțumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2020
Andreeaa9205, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 19:49, 25 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cu casa s-a terminat, e a dvs. daca matusilor nu le convine, trebuie sa atace acel act de donatie.
cu locurile de veci, nu aveti ce faca , daca sunt in concesiune, buncicii nu erau proprietari si nu veti fi nici dvs decat daca vi le vinde proprietarul.
Mulțumesc pt răspuns,
Asa m-am gândit și eu... Dar nu știu de fapt ce vrea aceasta doamna notar..
Mătușile au fost de acord, nu au nimic împotriva. Dar doamna notar a spus ca fără semnăturile lor nu voi putea vinde dacă voi vrea vreodată.. Și voiam sa ma asigur dacă e asa sau nu..
aiurea.. casa e a dvs, o vindeti cand vreti.
habar nu am la ce se refera notara..
cand au decedat, oamanii nici nu mai aveau casa in proprietate pt ca v-o donasera dvs. Exista act de donatie facut la notar, da ? L avremea cand ati facut actul, notarul a si trimis pt intabulare, apoi, v-ati pus cas ape rol la primarie si cam asta afost cu casa.
apoi, bunicii au decedat si ziceti ca au locuri de veci, numai ca ele sunt in concesiune si nu aveti ce face, cum le vinde daca ati vrea.
iar matusile nu au nicio treaba cu asta.
daca mai aveau bunicii si alte proprietati, se dezbate la notar succesiunea dupa ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune pt loc de veci cameliasndlsc cameliasndlsc Doresc sa stiu care sunt documentele pe care le solicita un notar in vederea incheieii succesiunii pt un loc de veci? Cat costa acest lucru? Cat ... (vezi toată discuția)
Succesiune tuilleries tuilleries Buna ziua! Am o intrebare \\"macabra\\", dar asta este viata.Intervin si acestea in viata noastra. In urma succesiunii dezbatute in data de 10.09.2012 in ... (vezi toată discuția)
Donatie loc de veci carmenicostache carmenicostache Buna ziua, O ruda plecata din tara, doreste sa imi lase partea sa de mostenire asupra a doua locuri de veci. Bunica a cumparat (detinem act de concesiune) ... (vezi toată discuția)