Buna ziua! Am o situatie cu privire la un contract pe care l am primit cu o gradinita privata: in acest contract se mentioneaza ca pentru a retrage copilul trebuie sa anunti cu minimum 3 luni inainte conducerea gradinitei, iar daca vrei mai devreme trebuie sa suporti cheltuielile pentru inca 1 sau 2 luni de exemplu, deci inca 2-4000 de lei chiar daca eu nu l mai duc. Contractul l am primit dupa o luna jumatate de la prezenta copilului in gradinita. Inca nu l am semnat din cauza acestui aspect mai sus mentionat. In aceste conditii ce se intampla daca retrag copilul acum si cat de legala este perioada de minimum 3 luni platite inainte de retragerea copilului? Multumesc!
Contractul este legea partilor, de asemenea este negociabil ca majoritatea contractelor. Ceea ce inseamna ca odata semnat sunteti legata de drepturile si obligatiile asumate.
Incercati sa discutati aceste aspecte cu conducerea gradinitei. Fiecare isi urmareste si protejeaza propriul interes, nu sunteti obligata sa il semnati in forma propusa, insa parera mea este ca acest contract trebuia prezentat parintilor din momentul inscrierii copilului nu la o asemenea distanta de timp.