avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua , sunt divortata de 3 ani , nu am facut ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua , sunt divortata de 3 ani , nu am facut partajul la ...

Buna ziua , sunt divortata de 3 ani , nu am facut partajul la data divortului , am vandut casa inainte de divort , iar dupa divort am cumparat un apartament doar pe numele meu . Doresc sa stiu daca din punct de vedere legal fostul sot are vreun drept asupra apartamentului .
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 11:39, 27 Septembrie 2020
asupra ap, nu, e bunul dvs propriu.
domnul va poate solicita jumatate din banii cu care ati vandut casa, daca era bun comun.
Ultima modificare: Sâmbătă, 26 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
Art. 385. C.civ - (1) În cazul divorțului, regimul matrimonial încetează între soți la data introducerii cererii de divorț.

Prin urmare, bunurile dobandite dupa divort sunt bunuri proprii nemaiexistand regimul comunitatii de bunuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. as dori sa ma ajutati cu un raspuns. nu sunt inca ... ildifree67 ildifree67 Buna ziua. As dori sa ma ajutati cu un raspuns. Nu sunt inca divortat si vreau sa imi vand masina si sa cumpar in rate alta. Mentionez ca masina este pe numele ... (vezi toată discuția)
Bunuri nepartajabile Teddy71 Teddy71 Buna ziua , In cazul unui divort si partaj , incepand de cand bunurile achizionate de unul din soti nu se mai impart ? De la momentul initierii actiunii de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați ... Ionescu Ionela Ionescu Ionela Bună ziua! Suntem în aceeași casa, insa de 8 ani suntem separați in fapt. Între timp, el și a construit o casa iar eu am achiziționat un ... (vezi toată discuția)