avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 609 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua. Pe 23.09.2020 u ifn a câștigat sa ma ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua. Pe 23.09.2020 u ifn a câștigat sa ma execute, problema ...

Bună ziua. Pe 23.09.2020 u ifn a câștigat sa ma execute, problema este ca eu doar adresa am acolo, altcineva este proprietar, și cere cartea funciara a proprietari. Este legal sa facă asa ceva. Ca ea este din 1986 proprietara, ea plătește impozit casa pe numele ei
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:23, 27 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă altcineva este proprietara, nu se va executa silit imobilul respectiv. Și, da, este legal să verifici cărțile funciare - de-aia ele există, pentru publicitate, pentru a putea persoanele interesate (cum este acest IFN) să verifice dacă are sau nu dreptul de a urmări silit imobilul.
Să stea liniștită doamna respectivă dacă nu aveți nicio treabă cu imobilul.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu are de ce cere asa ceva, executorul va solicita la ocpi sa vada cine e proprietar, deci nu va intereseaza ce va cer cei de la ifn.
mai departe, pot fi executate doar veniturile dvs daca nu aveti bunuri.
Da sar nu are carte funciara ea are contract casa cumpărare vânzare, impozitul la casa este pe numele ei, asta nu o afectează dacă nu are cartea funciara pri 1994 nu se știa de carte funciara. Va rog din suflet sa îmi răspundeți. Și dacă eu am doar adresa acolo pot sa refuz sa între în caș ei

Cristina Filimon a scris:

Dacă altcineva este proprietara, nu se va executa silit imobilul respectiv. Și, da, este legal să verifici cărțile funciare - de-aia ele există, pentru publicitate, pentru a putea persoanele interesate (cum este acest IFN) să verifice dacă are sau nu dreptul de a urmări silit imobilul.
Să stea liniștită doamna respectivă dacă nu aveți nicio treabă cu imobilul.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu o afectează. Dumneavoastră sunteți debitoarea, nu proprietara casei.

Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
Pai ea nu are carte funciara.

Asta am înțeles dar la opci dacă cer sa vadă cine este proprietar ea nu este înscrisă în cartea funciara și nici cadastru nu are
Am înțeles dar executorul dacă verifica ea nu este înscrisă în cartea funciara nu are decât contract vânzare din1996
Ultima modificare: Duminică, 27 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Somatie imobiliara ContSters22096 ContSters22096 X a cumparat un imobil in a carui carte funciara era notata o [i]somatie imobiliara[/i] de catre un IFN de la care vanzatorul imobilului (Y) obtinuse un ... (vezi toată discuția)
Datorii banci, executare silita imobil neintabulat luminitatoma luminitatoma Subiectul :credit de nevoi personale, neachitat la timp din cauza inposibilitatii de plata, cauzate de cresterea mare si repetata a tuturor costurilor, hrana, ... (vezi toată discuția)
Amenintate executare silita titi75 titi75 buna ziua, in anul 2007 am contractat un inprumut de 10000 euro cu buletinul, de-a lungul timpului am mai avut intreruperi de plata a ratelor datorate ... (vezi toată discuția)