avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită somatie imobiliara
Discuție deschisă în Executare silită

somatie imobiliara

X a cumparat un imobil in a carui carte funciara era notata o somatie imobiliara de catre un IFN de la care vanzatorul imobilului (Y) obtinuse un contract de credit pentru nevoi personale, fara garantii. somatia a fost notata in CF datorita faptului ca Y nu si-a onorat obligatiile fata de IFN.
prin contractul de vanzare - cumparare a imobilului, Y s-a obligat sa isi achite obligatiile de plata fata de IFN, astfel incat somatia imobiliara sa fie radiata din CF a imobilului; Y nu a achitat creditul catre IFN, iar acestia refuza sa radieze somatie din CF a imobilului al carui proprietar este X; poate X sa oblige IFN-ul sa radieze somatia imobiliara?
Cel mai recent răspuns: godot , utilizator 18:41, 23 Februarie 2011
daca atunci cand ati cumparat imobilul aveati cunostinta de problema atunci nu aveti ce face.
Nu. Ai cumparat imobilul cu sarcina asta. IFN te va executa pe acest imobil pt ca are somatia inscrisa.
E treaba ta cum rezolvi cu Y. Cu plangeri penale sau mai stiu eu cu ce.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Februarie 2011
godot, utilizator
se poate asimila somatia imobiliara unei ipoteci?
Nu. M-am exprimat eu mai sus putin gresit dar am corectat.
Somatia imobiliara este inscrisa in cursul unei executari silite de un organ de executare pt opozabilitate fata de terti
Inscrierile în cartea funciara devin opozabile fata de terti de la data înregistrarii cererii, iar ordinea înregistrarii cererii va determina rangul înscrierii.
Uite aici o explicatie :
www.avocatnet.ro/content/for... >

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita ...cu cantec mdcc mdcc este posibil sa se scoata la vanzare un imobil ipotecat in favoarea unei banci daca nu s-a inscris in cartea funciara somatia de plata emisa de executorul ... (vezi toată discuția)
Precontract HAICA DAN HAICA DAN Am incheiat un antecontract de vanzare cumparare pentru un apartament,care era in acel moment ipotecat pentru un credit bancar la o anumita banca,fapt cunoscut ... (vezi toată discuția)
Banca vrea sa execute si apartamentele construite peste imobilul ipotecat necsu necsu Am un teren pe care se afla o constructie compusa din 3 apartamente. Acest imobil l-am pus garantie pt un credit bancar. Ulterior am obtinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)