avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 859 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Va salut cu respect. Ce consecințe sunt daca plec cu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Va salut cu respect. Ce consecințe sunt daca plec cu doi copii ...

Va salut cu respect. Ce consecințe sunt daca plec cu doi copii minori în România din UK fara ca mama să știe? Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: Michel67 , utilizator 13:10, 29 Septembrie 2020
Ceea ce vreți să faceți se numește răpire internațională de minori. Dacă mama deschide acțiune în instanță pentru a recupera copiii are șanse foarte mari să reușească acest lucru, pentru că autoritățile UE cooperează pentru rezolvarea rapidă a acestor situații. Doar dacă puteți dovedi că aici sunt în pericol o să-i puteți păstra.

Cum credeți că puteți ieși din țară cu ei fără declarația acord a mamei?
Riscati si sa faceti inchisoare, asa ca judecati-va acolo cu mama si obtineti dreptul de a veni legal in Romania.
Ar trebui sa dati totusi niste detalii.. ca de ex de cat timp sunt copiii acolo ? ca daca v-ati dus in vizita, sigur ca puteti sa va intoareci cu ei si nu sunt consecinte. Daca in schimb, locuiti acolo cu ei, mama, ma poate face plangere pt rapire.
Am deschis proces pentru exercitarea autorității părintești in Romania și stabilirea domiciliului minorilor la mine. Mama a fost plecata doua luni în Anglia iar eu am fost in Romania având grijă de copii. A venit acasă și a zis că o luam de la capăt și a promis marea cu sarea. Având încredere în mama copiilor mei am venit înapoi aici. Am stabilit că stăm aici doi ani să strângem niste bani și apoi să ne întoarcem înapoi în țară să ne stabilim acolo. După o săptămână a zis că nu mai tine la mine și că nu mai poate sta cu mine. A zis că putem sa stăm împreună să ne ocupăm de copii dar fara alte implicații. Nu vreau sa destrămarea familiei dar nici nu vreau copiii sa nu aibă nici o stabilitate și să fie niste nomazi.

gi-jane2 a scris:

Riscati si sa faceti inchisoare, asa ca judecati-va acolo cu mama si obtineti dreptul de a veni legal in Romania.
Ar trebui sa dati totusi niste detalii.. ca de ex de cat timp sunt copiii acolo ? ca daca v-ati dus in vizita, sigur ca puteti sa va intoareci cu ei si nu sunt consecinte. Daca in schimb, locuiti acolo cu ei, mama, ma poate face plangere pt rapire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imi vreau fetita inapoi heimdal heimdal Buna ziua, Am si eu o intrebare... Sunt casatorit si in plin divort. Am locuit impreune cu mama si fata noastra, care are doi ani, in UK. Intr-o zi sotia a ... (vezi toată discuția)
Partenerul meu nu își dă acordul ca eu să vin în vacanță cu copiii din italia. ce putem face? Gabriela G1011 Gabriela G1011 Eu si cei doi copii ai mei ne aflam in Italia, iar partenerul meu nu isi da acordul ca eu sa pot veni in vizita (2 saptamani) in Romania impreuna cu copiii. ... (vezi toată discuția)
Bună seara nu știu ce sa fac DAniel456 DAniel456 Bună seara eu locuiesc de 3 ani în anglia și partenera mea de 2 ani și 3 luni am avut o relație superba și a rezultat un copil de 10 luni. Ea a stat ... (vezi toată discuția)