avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 411 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Racordare masina spalat rufe la conducta pluviala
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Racordare masina spalat rufe la conducta pluviala

Buna ziua,

Imi renovez apartamentul dintr-un bloc din '77 si am dilema racordarii masinii de spalat rufe la conducta pluviala.

Atat presedintele asociatiei, cat si echipa de renovare (care nu pare a fi compusa din "Dorei", pana acum au fost profesionisti peste masura, iar lucrarea nu a fost una chiar usoara!) mi-au spus in repetate randuri ca nu ar fi nicio problema cu aceasta "manevra".

Motivul lor fiind ca scurgerea se uneste la subsol (am fost impreuna si am vazut unde), asadar nu ar fi nicio problema de niciun fel.

Mentionez ca vecinii de sub mine sunt racordati cu chiuveta de bucatarie la aceasta conducta de multi ani (6 doar de cand stau eu acolo) si nu a fost nicio problema (s-a schimbat si administratia o data de atunci).

Pe acest forum am citit cateva pareri ca aceasta racordare ar fi ilegala.

Oare imi scapa mie ceva? Literalmente nu stiu ce sa fac... nu sunt genul sa incalc legea fara rost...

Multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 16:51, 13 Iunie 2022
Este ilegal pentru ca :"in cazul unor ploi de scurta durata dar de intensitate mare,in conductele de canalizare a apelor meteorice se poate stabili regimul de curgere sub presiune(la sectiunea plina a conductei) si orice legatura intre aceste conducte si reteaua de canalizare a apelor menajere ar duce la inundarea cladirii,prin obiectele sanitare.Din aceasta cauza reteaua de canalizare a apelor meteorice este separata de reteaua de canalizare a apelor uzate menajere ,racordarea acestora fiind posibila numai in caminul exterior al cladirii."
Cine crede ca poate aduce modificari la instalatia de canalizare COMUNA(pentru ca se "inteapa" intr-o coloana care vine de pe acoperis pana la subsol) o face pe riscul lui.Si pe banii lui.
Cereti autorizatie pt a face modificari la instalatia interioara de canalizare comuna ,sa vedem cine va aproba asa ceva.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
mitabiciclista, utilizator
Buna ziua "NWA84ro".

1. Dimensiunea conductelor de colectare a apelor uzate este de 110 mm.

2. Dimensiunea conductelor de colectare a apelor pluviale este de 80 mm.

3. Normele juridice care reglementeaza spete de acest gen (si foarte multe altele) sunt generate din considerentul respectarii disciplinei in constructii.
In cazul nerespectarii acestor norme, este posibila o sesizare a Inspectoratului de Stat in Constructii, caz in care se vor adopta masurile necesare.

In rest, fiecare dintre noi procedeaza dupa cum considera ca e mai bine.

Ma abtin de alte comentarii.

Socces
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
Adrian Sulea, Consultant credite si finantari
Nu legati nimic de conducta fluviala. Eu am patit-o.
Ultima modificare: Duminică, 5 Iunie 2022
Loro, utilizator
Ce ați pățit?Pentru informarea celor care au intenția sa facă la fel.Puteti detalia ce s-a întâmplat?
Intr-o primavara, m-am trezit cu o huruitura puternica de cateva secunde si cu un suvoi puternic de apa in casa, fara sa stiu de unde provine. Ulterior am vazut ce se intamplase. Conducta pluviala a fost infundata cu un dop de gheata, si astfel a mentinut aer in ea. Lucratori pe terasa blocului au intervenit ca sa o desfunde.; au spart dopul de gheata, iar in acel moment apa ramasa pe conducta a comprimat aerul acumulat ca mi-a zburat efectiv racordul masinii de spalat legat la conducta si a intrat apa acumulata pe inaltimea a mai multor etaje in casa. Cand mai vine o furtuna cu debit foarte mare de apa, se mai prelinge pe la etansare. Nu recomand legarea masinii de spalat pe conducta pluviala. Aviz instalatorilor care motiveaza ca fac ce le spune clientul.

mitabiciclista a scris:

Ce ați pățit?Pentru informarea celor care au intenția sa facă la fel.Puteti detalia ce s-a întâmplat?

Alte discuții în legătură

Racordare wc la coloana de apa pluviala mgherghel mgherghel Buna ziua, doresc sa intreb care ar fi legea care se incalca daca se racordeaza cineva pe o coloana de apa pluviala cu o toaleta (wc). Inteleg ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Conducta de apa menajera si cea de apa pluviala se pot lega? gabikov gabikov Intr-un condominium, comitetul executiv al asociatiei de proprietari a luat decizia evacuarii apei menajere de la baie cu ajutorul conductei de apa pluviala, ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. vecinul de la un etaj superior si-a scos in exteriorul ... cosmineanugheorghe cosmineanugheorghe Buna ziua. Vecinul de la un etaj superior si-a scos in exteriorul blocului scurgerea de la centrala prin condensare. Apa rezultata si picaturile de pe teava ... (vezi toată discuția)