avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 952 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Buna ziua . Sunt beneficiara unei pensii anticipate ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Buna ziua . Sunt beneficiara unei pensii anticipate partial, ...

Buna ziua .
Sunt beneficiara unei pensii anticipate partial, din martie 2018, avand, la data pensionarii, stagiul total de cotizatie de 34 de ani si 3 luni , Sunt nascuta la 16.10.1960. Prin modificarea aparuta in legea 207/18.sepembrie 2020, pot solicita trecerea de la pensia anticipata partiala, la pensia anticiata fara penalizare ?
Daca nu, de ce ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:47, 8 Octombrie 2020
Buna seara,
Am ridicat si eu, recent, aceasta problema si, din ce am vazut pana acum, si un alt utilizator, potpal, in data de 30.sep.2020.
Nimeni nu a raspuns, ma mir deoarece am vazut ca sunt utilizatori avocati care ar putea ajuta si site-ul etse "advocatnet.ro".
Din cate am auzit, Casele de Pensii interpreteaza Legea ca neaplicabila in cazurile noastre, fara o justificare clara, ceea ce e de inteles pentru ei, pentru ca-i scuteste de ceva munca.
Se pare, pana la urma, ca Legea e neclara in aceasta privinta si, poate, vor urma precizari, desi nu cred.
Ar fi interesant daca am putea forta o interpretare legala de la o Institutie (nu stiu care, poate stie cineva) sau daca se poate initia o cale de atac la interpretarea Casei de Pensii.
De asemenea, as ruga utlizatorii cu aceeasi problema, daca au de undeva un raspuns mai clar, sa-l faca public aici, ca ajutor pentru ceilalti care inca se intreaba.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2020
geminibis, utilizator
1. Consultanţii care participă la discuţii în forum o fac voluntar, fără a fi motivaţi în vreun fel de Avocatnet.ro. De aceea, trebuie să înțelegeți că nimeni nu este obligat să răspundă întrebării dumneavoastră .

2. Ministerul Muncii va poate ajuta cu un punct de vedere referitor la problema expusa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare anticipata partiala DoinaLica DoinaLica V-as ruga sa imi spuneti daca, in caz de pensionare anticipata partiala, pot realiza venituri din drepturi de autor, fara sa mi se suspende pensia. (vezi toată discuția)
Interpretare posibil gresita a legii 207/2020 alind alind Buna ziua! Ne confruntam cu urmatoarea problema: Mama mea se apropie de varsta pensionarii si am mers la casa de pensii pentru a vedea daca poate iesi anul ... (vezi toată discuția)
Legea 380/2013 procesomanul procesomanul Buna ziua, Persoana masculin, nascuta pe 25.08.1953. Depus dosar pentru pensie anticipata partial in 25.08.2013.Stagiul total de cotizare 36 ani, 7 luni, 7 ... (vezi toată discuția)