avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 635 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am șanse să obțin custodia copilului dacă tatăl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am șanse să obțin custodia copilului dacă tatăl copilului ...

Am șanse să obțin custodia copilului dacă tatăl copilului meu :
-a părăsit domiciliul
-are probleme cu alcoolul și a venit de multe ori beat și a făcut scandal
-m-a înjurat de multe ori
-nu l-a interesat daca fata are nevoie de ceva
-e la al doilea divorț ,primul a fost la notar cu o custodie comună
-tatal lui bea inclusiv la munca
-are pensie alimentara de plătit din urmă primului divorț ,plus 2 rate la bănci și 5 abonamente și în acte un job full-time cu salariu minim și unul part-time

Mă ajutați va rog cu un răspuns?

Mulțumesc
Este situația clasica in care mamele obtin încredințarea copilului.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu este neaparat sigur un rezultat in sensul obtinerii custodiei exclusive.

Nu este nici pe departe partenerul ideal insa cele mentionate nu il fac neaparat un parinte iresponsabil, cu exceptia situatiei consumului de alcool pe care insa va trebui sa o probati in instanta.

Ceea ce conteaza in luarea deciziei instantei este exclusiv interesul superior al copilului. Si in acest caz copilul are nevoie de 2 parinti, nefiind vina lui ca are un astfel de parinte, nefiind alegerea sa. Ba mai mult as zice sa nu incurajati o astfel de prezentare a tatalui caci trauma va exista si va fi greu de dus.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Custodie exclusiva nu obține doar pentru atat.
Este interesant fenomenul divortului in ziua de azi, cand nu se mai duce lupta pentru cine e de vina de divort, ci pentru controlul copilului (custodie exclusiva).
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2020
rogue, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am înțeles . Și dacă nu îmi va da semnăturile de care am nevoie pentru grădiniță ,școala etc?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Custodie exclusiva nu obține doar pentru atat.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)
Divorț, cine primește custodia copilului? ohiki ohiki Buna ziua. Am o intrebare pentru o cunoștință. Sotul a fost plecat la munca in strainatate, in acest timp sotia a avut relatii extracinjugale. La ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez Simina11 Simina11 Am un copil in varsta de 9 ani si vreau sa cer custodie definitiva. Sotul este agresiv verbal si fizic , este dependent de jocuri pariuri si consuma zilnic ... (vezi toată discuția)