Cele aratate nu sunt privitoare la copil, ci mai degraba la relatia dintre adulti. Nu se poate lua dreptul copilului la unul dintre parinti pe motiv ca daca se va intampla ceva. Totusi, cand se intampla ceva negativ pentru copil, atunci se va putea interveni legal. '
Semnaturi nu va prea trebuie decat rar, extrem de rar, iar legea prevede ce faceti daca nu va semneaza, anume decideti fara el.
Va recomand sa contactati un avocat macar pentru o discutie de principiu, sa intelegeti cum functioneaza autoritatea parinteasca comuna si sa luati o decizie bazata nu pe orgoliu, ci pe interesul copilului dv. Uneori decizia initiala conteaza enorm in evolutia relatiilor post divort.
In privinta barbatului pe care l-a luat mama, colega, te inteleg ca ai avut experienta aceea, insa mie imi pare nedrept ca un judecator sa faca astfel de rationamente. Da, uneori stim, alteori nu, iar de cele mai multe ori abuzatorii sunt cei care sunt cei mai draguti parteneri de pe planeta, ani inainte sa inceapa abuzurile. In opinia mea, aceste remarce sunt nelalocul lor, partizane si nelegale.
Independent de ce a cunoscut clientul sau nu, judecatorul e chemat sa judece situatia prezenta, nu ce ar fi stiut cineva acum 2, 7 sau 10 ani cand a inceput relatia. Dupa aceasta logica, toti cei care divorteaza nu au stiut ce iau? Nu, dar lucrurile se schimba, oamenii se schimba si uneori interventia judecatorului e necesara.
Am șanse să obțin custodia copilului dacă tatăl copilului meu :
-a părăsit domiciliul
-are probleme cu alcoolul și a venit de multe ori beat și a făcut scandal
-m-a înjurat de multe ori
-nu l-a interesat daca fata are nevoie de ceva
-e la al doilea divorț ,primul a fost la notar cu o custodie comună
-tatal lui bea inclusiv la munca
-are pensie alimentara de plătit din urmă primului divorț ,plus 2 rate la bănci și 5 abonamente și în acte un job full-time cu salariu minim și unul part-time
Mă ajutați va rog cu un răspuns?
Mulțumesc
~ final discuție ~