avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 602 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am șanse să obțin custodia copilului dacă tatăl ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am șanse să obțin custodia copilului dacă tatăl copilului ...

Am șanse să obțin custodia copilului dacă tatăl copilului meu :
-a părăsit domiciliul
-are probleme cu alcoolul și a venit de multe ori beat și a făcut scandal
-m-a înjurat de multe ori
-nu l-a interesat daca fata are nevoie de ceva
-e la al doilea divorț ,primul a fost la notar cu o custodie comună
-tatal lui bea inclusiv la munca
-are pensie alimentara de plătit din urmă primului divorț ,plus 2 rate la bănci și 5 abonamente și în acte un job full-time cu salariu minim și unul part-time

Mă ajutați va rog cu un răspuns?

Mulțumesc
O astfel de prezentare ? Fix asta este situația . Care sunt șansele să nu vadă mai târziu beții crunte din partea tatălui și înjurături ,așa cum și cea mare (6 ani) din fosta căsnicie a văzut ?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Nu este neaparat sigur un rezultat in sensul obtinerii custodiei exclusive.

Nu este nici pe departe partenerul ideal insa cele mentionate nu il fac neaparat un parinte iresponsabil, cu exceptia situatiei consumului de alcool pe care insa va trebui sa o probati in instanta.

Ceea ce conteaza in luarea deciziei instantei este exclusiv interesul superior al copilului. Si in acest caz copilul are nevoie de 2 parinti, nefiind vina lui ca are un astfel de parinte, nefiind alegerea sa. Ba mai mult as zice sa nu incurajati o astfel de prezentare a tatalui caci trauma va exista si va fi greu de dus.

Nici.unul dintre motivele prezentate de dvs nu duc la obținerea"custodiei"exclusive.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dacă poate când e beat vă înjură pe dvs, nu reprezintă un motiv temeinic să fie decăzut din drepturile părintești. Tatăl va obține de la Instanță program de legături personale cu minorul dacă va cere, și veți obține exercitarea în comun a autorității (custodiei) părintești.
Dacă divorțați, poate nu va mai avea motive să vă înjure când se îmbată.

Esențial este să nu înjure copilul, și să nu-l agreseze fizic.
Ultima modificare: Luni, 28 Septembrie 2020
Dapix, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Stiu ca nu va convine raspunsul meu insa va spun exact cum mi a spus mie jucatorul intr un dosar: dar clienta dvs d-na avocat nu a stiut ce fel de barbat ia ? Ce fel de tata era deja pt celalalt copil ?

Asa ca nu am facut decat sa va atrag atentia (chiar daca imi atrag si antipatia) sa nu va focusati pe obtinerea unei custodii exclusive (nu zic ca nu as ar putea in functie de probele concrete si de pozitia celeilalte parti) ci pe cresterea frumoasa si armonioasa a copilului dvs, pe vindecarea traumei si mai putin pe un razboi cu tatal.

Adina_Cristina1994 a scris:

O astfel de prezentare ? Fix asta este situația . Care sunt șansele să nu vadă mai târziu beții crunte din partea tatălui și înjurături ,așa cum și cea mare (6 ani) din fosta căsnicie a văzut ?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Nu este neaparat sigur un rezultat in sensul obtinerii custodiei exclusive.

Nu este nici pe departe partenerul ideal insa cele mentionate nu il fac neaparat un parinte iresponsabil, cu exceptia situatiei consumului de alcool pe care insa va trebui sa o probati in instanta.

Ceea ce conteaza in luarea deciziei instantei este exclusiv interesul superior al copilului. Si in acest caz copilul are nevoie de 2 parinti, nefiind vina lui ca are un astfel de parinte, nefiind alegerea sa. Ba mai mult as zice sa nu incurajati o astfel de prezentare a tatalui caci trauma va exista si va fi greu de dus.

Adina_Cristina1994 a scris:

Am înțeles . Și dacă nu îmi va da semnăturile de care am nevoie pentru grădiniță ,școala etc?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Custodie exclusiva nu obține doar pentru atat.

Daca refuza obțineți hotărâre judecătorească.
Insa, daca exista probleme in timp se poate ajunge la custodie exclusivă.

Alte discuții în legătură

Custodie comuna dupa exercitarea exclusiva a autoritatii parintesti ContSters331678 ContSters331678 Buna ziua. Am urmatoarea situatie: am divortat acum 2 ani de fostul sot, impreuna cu care am o fetita de 6 ani si am o hotarare de divort cu exercitare ... (vezi toată discuția)
Divorț, cine primește custodia copilului? ohiki ohiki Buna ziua. Am o intrebare pentru o cunoștință. Sotul a fost plecat la munca in strainatate, in acest timp sotia a avut relatii extracinjugale. La ... (vezi toată discuția)
Vreau sa divortez Simina11 Simina11 Am un copil in varsta de 9 ani si vreau sa cer custodie definitiva. Sotul este agresiv verbal si fizic , este dependent de jocuri pariuri si consuma zilnic ... (vezi toată discuția)