avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 876 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua Va prezint mai jos urmatoarea situatie: ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua Va prezint mai jos urmatoarea situatie: bunicul meu ...

Buna ziua
Va prezint mai jos urmatoarea situatie: bunicul meu a achizitionat de la un domn casa + teren in 1965. Nefiind voie sa ai peste 5000 mp atunci, s-au facut acte doar pe 5000 mp restul ramanand scriptic tot pe numele vechiului proprietar. Dupa 89, la scurt timp de la moartea vanzatorului, fiul acestuia a venit si a vandut din nou parcela de pamant ramasa in 65. Vanzarea s-a facut doar cu o chitanta de mana semnata la primarie , in fata primarului de atunci si 2 martori. Intre timp primarul si martorii au decedat. Am aflat intre timp ca fiul mai avea o sora , deci nu avea dreptul sa vanda fara acordul ei scris. Acum cativa ani a murit si acesta . A aparut fiica lui care a vandut unei persoane care ne-a anuntat sa mutam gardul, el avand titlu de proprietate acum. Ce se mai poate face in aceasta situatie? Noi mai avem vreo sansa de recuperare a prejudiciului?(nu vreau sa cheltuim bani in procese fara rost
Multumesc

Alte discuții în legătură

Uzucapiune. VladTepes VladTepes In anul 1989 am cumparat casa si 250 mp. de la fratii tatei, 5 la numar. Mai sunt in viata doar tata si fratele mai mare care sustine ce revedicam noi. ... (vezi toată discuția)
Rol diminuat din greseala? mariamihalache mariamihalache Tatal meu a primit de la mama sa, cand s-a insurat in 1959, o parcela de 1800 m2 pe care i s-a facut rol. Cand s-au facut acte de proprietate prin 1991, s-a ... (vezi toată discuția)
Numar tarla si parcela gresita in contract de vanzare cumparare mainutzel mainutzel Buna ziua, V-as ruga daca se poate sa ma ajutati cu niste sfaturi legate de o anumita situatie la care incerc sa gasesc o rezolvare.Am cumparat acum 2 ani un ... (vezi toată discuția)