avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 496 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ordin de protectie impotriva unui vecin
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ordin de protectie impotriva unui vecin

Buna seara! Am permis unei familii cu 4 copii sa locuiasca in casa mea, dar un vecin ii ameninta permanent atat pe copii, cat si pe parinti, face scandal, injura, cheama politia, DIICOT, garda de mediu, protectia copilului etc doar ptr a-i determina sa plece de acolo. Familia cu 4 copii e cunoscuta ca si o familie linistita, iar vecinul scandalagiu a avut, pe rand, altercatii si cu ceilalti vecini si i-a tinut si pe acestia numai in reclamatii si procese. Pe romaneste, un procesoman betiv si cu probleme psihice. Rugamintea mea este daca imi puteti oferi un model de cerere pentru obtinerea unui ordin de protectie ptr acest vecin si sa imi indicati institutia unde se face aceasta cerere. Multumesc anticipat!
Nu este posibil sa obtineti ordin de protectie impotriva unui vecin.
Puteti sa depuneti plangere penala daca sunteti amenintati.
Asa i-a sfatuit politia la vizita de azi. Pana se rezolva plangerea penala, ei sunt hartuiti zilnic de vecin.
Sa depuna plangere pt hartuire, pt amenintari la politie, sa cheme politia cand vecinul face scandal, asta e tot ce se poate face.
Ordin de protectie se obtine in cazul violentei in familie, deci nu e cazul.
Ultima modificare: Marți, 29 Septembrie 2020
gi-jane2, moderator
Dna pe acest forum va sfatuiesc avocati,consilieri juridici cu experienta nu militieni care vorbesc doar ca sa se afle in treaba.Asa cum v-au spus și colegii mei în postarile anterioare un ordin de protecție nu se poate obtine în situația dvs.
Tocmai de aceea am scris aici, am priceput inca de la primul raspuns. Plangerea penala dureaza ani de zile, mai ales acum, cu pandemia asta. Care solutie ar fi mai de scurta durata? Vecinul face scandal si cu politia de fata, e cunoscut ca procesoman scandalagiu.

CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT a scris:

Dna pe acest forum va sfatuiesc avocati,consilieri juridici cu experienta nu militieni care vorbesc doar ca sa se afle in treaba.Asa cum v-au spus și colegii mei în postarile anterioare un ordin de protecție nu se poate obtine în situația dvs.

Alte discuții în legătură

Reclamatie ptr.injurii si calomnii popescuelena77 popescuelena77 De un an de zile sunt injurata si calomniata de o vecina pe care stiu doar cum o cheama.Nu avem nici un fel de relatie de prietenie,nici macar de salut.Acum ... (vezi toată discuția)
se poate obtine un ordin de restrictie impotriva unei persoane care nu este membru de familie? Mellyshor Mellyshor Buna ziua, Stiti cumva cum se poate obtine un ordin de restrictie sau unul de protectie impotriva unei persoane care nu face parte din familie (deci nu se ... (vezi toată discuția)
Violenta in famile cristinaciobanu2013 cristinaciobanu2013 buna seara. Am avut neplacerea sa asist pe strada la o cearta intre doi soti care s-a terminat cu bataie crunta asupra sotiei. in acel timp am scos telefonul ... (vezi toată discuția)