avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita

Bună seara,
Va rog sa ma ajutați cu un sfat/părere pentru următoarea speta: fostul soț a întreprins executare silita împotriva mea pentru neplata unor cheltuieli de judecata pe care i le datorez. Menționez de la început ca în luna iunie am plătit către el o prima rata de 400 Ron, e drept, fără sa l anunț sau sa discutam în prealabil, doar am scris la transferul bancar "cheltuieli judecata" la comentarii. Mi a returnat cei 400 RON, motivul fiind "suma necuvenita". În luna august m am trezit cu, conturile poprite, după care am primit hârtiile de la executor. Alta mențiune de făcut, momentan sunt în concediu de creștere copil, deci cu poprirea nu au avut niciun rezultat. Astăzi am primit alte hârtii, prin care sunt anunțata ca s a trecut la executarea bunurilor mobile, ca altceva n am :), și anume ca mi au sechestrat mașina. Dar, eu am vândut mașina la începutul lunii septembrie, iar cumpărătorul a înscris o în data de 21.09. Hârtiile de la executor legate de mașină sunt cu data de 23.09. În plus, s au modificat cheltuielile de executare, cum era și normal, însă ce nu mi se pare chiar ok este ca în hârtiile respective, executorul menționează ca instanta a hotărât în data de 13.08 (când s a dat verdictul de începere a executării silite) ca trebuie sa plătesc si cheltuielile de judecata care au rezultat din executarea mijloacelor mobile (aproape 2 luni mai târziu). În concluzie, în primul set de acte primit apare suma inițială (3100.8 ron) iar în cel de al doilea, apare 3250.8. Exista șanse ca aceasta neconcordanta sa poată ajuta la suspendarea sau anularea executarii? Faptul ca i am plătit o rata, pe care el mi a returnat o, nu poate pune la îndoială intențiile lui? De ce nu ai acceptat sa ți plătesc în rate dar te ai dus la executor ca să primești banii tot în rate, dar sa ma încarci cu plata cheltuielilor ce decurg dintr o acțiune de acest fel?
Va mulțumesc anticipat pentru un raspuns, sper ca am reușit sa fiu cât de cât clara și succinta în explicații :)
O seara buna
Cel mai recent răspuns: marianapredapreda , utilizator 15:42, 30 Septembrie 2020
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
nu e obligat sa va accepte plata in rate, daca ii datorati 3000, va cere executarea silita pt 3000.
Puteti contesta executarea, dar imi e ca o faceti degeaba cat dvs nu i-ti trimis suma datorata in cont, ci o fractie.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mulțumesc pentru răspuns.
Nu am scris niciunde ca este obligat, eu am descris cum s a întâmplat. Nu am nimic care sa poată fi executat silit în acest moment, asta înseamnă că tot în rate își va recupera datoria. Eu mai am ceva timp pana reintru în câmpul muncii iar când voi întra, tot în rate își va recupera datoria din veniturile salariale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, dar mai bine faceati un efort si achitati la timp cheltuielile de judecata.Acum veti plati cind executarea silita va fi posibila atit cheltuielile de executare cit si actualizarea debitului cu rata inflatiei.
Va mulțumesc pentru răspuns.
Sunt în curs de a pune la punct un angajament de plata, dacă este de acord creditorul.
Din păcate, situația mea financiara nu mi a permis sa achit toată datoria într o singura transa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita credit de nevoi personale fara garantie voicuadrianvaleriu voicuadrianvaleriu Buna seara. In 2008 am facut un contract de nevoi personale fara garantii. Din diferite motive, am ajuns la o restanta de peste 3000 lei, si am fost informat ... (vezi toată discuția)
Executare silita bunuri mobile marilin marilin Am un credit de nevoi personale fara garantii de aproximativ 5000 lei la care nu am platit ratele de 5 luni, sunt bugetar si de cand mi s-a micsorat salariul ... (vezi toată discuția)
Poprire popapaula86 popapaula86 Buna ziua. Am o poprire pe salar din luna decembrie 2013. Am primit somatie acasa de la executor si ceea ce a decis instanta. Pe hârtia domnului executor este ... (vezi toată discuția)