avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Ancheta psihosociala - Anulare act administrativ. Va ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Ancheta psihosociala - Anulare act administrativ. Va rog sa-mi ...

Ancheta psihosociala - Anulare act administrativ. Va rog sa-mi spuneti daca ancheta psihosociala poate fi revocata in materia Contencios Administrativ - Anulare act administrativ. Mentionez ca aceasta ancheta contine informatii eronate, neadevarate, iar concluzia care se bazeaza pe aceste informatii depaseste pregatirea aistentilor sociali.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 10:11, 2 Octombrie 2020
Orice act administrativ care vatămă un interes sau un drept poate fi atacat în contencios administrativ. Atenție la termenul de 30 de zile în care puteți ataca prin plângere prealabilă actul și apoi termenul pentru formularea acțiunii în cazul în care răspunsul la plângere nu este corespunzător.
Multumesc pentru raspuns, am inceput procedura prealabila, am formulat catre autoritatea tutelara o solicitare pt revocarea acele anchete insa nu am indicat motivele. Pur si simplu am cerut revocarea intrucat imi vatama un interes sau un drept. Consider ca oricum nu imi vor raspunde, am facut asta doar pt a indeplini procedura. Este OK asa?
Treubuia să indicați și un motiv, două.. chiar dacă este strict formal și chiar dacă puteți ulterior să adăugați la motive, era bine să indicați și de ce. Altfel ce fel de analiză să facă? Mai sunteți în termen? Mai bine completați plângerea pe care ați depus-o deja și neapărat să aveți și număr de înregistrare (și pe prima plângere și pe a doua).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din.punctul.meu de vedere este un nou exemplu în care justitiabilii care se reprezintă singuri aleg variantele cele mai complicate și mai lipsite de sanse.Ancheta respectiva bănuiesc că a fost solicitată într-un dosar de divorț,stabilire domiciliu minori,autoritate părintească etc.Era mai simplu sa veniti cu probe în cadrul procesului ,sa combateti concluziile raportului decât să va complicat astfel.Pe lângă durata de soluționare a unui proces de acest gen sansele par mici la prima vedere.
Care este exact situația ? Cu ce ocazie s-a făcut acea anchetă psihosocială ?

Alte discuții în legătură

Anulare raport psihosocial B Beka B Beka Unde se anuleaza raportul psihosocial? Care sunt pasii pentru anularea raportului? Se poate anula prin legea contenciosului administrativ? (vezi toată discuția)
Ancheta sociala CosminaBby CosminaBby Bună ziua, sunt în divorț cu soțul meu, am avut proces separat pt penise alimentara. Acum 2 săptămâni sa făcut ancheta sociala, dar în ancheta lui ... (vezi toată discuția)
Ancheta psihosociala Martonze Martonze Ma intereseaza daca: -ancheta psihosociala presupune un plus fata de ancheta sociala din vechiul Cod al familiei -unde pot gasi un act oficial, in baza ... (vezi toată discuția)