avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 442 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Rog un sfat juridic pt urmatoarea situatie, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Rog un sfat juridic pt urmatoarea situatie, descoperita in urma ...

Rog un sfat juridic pt urmatoarea situatie, descoperita in urma unui conflict avut cu constructorul casei .
1. in contractul incheiat pt executia casei a specificat o firma aflata in insolventa X , iar contul pt plati este de la alta firma Y?
2, pt lucrari suplimentare la contract nu a vrut sa incheie actul aditional gasind diverse motive de amanare. In final mi-a trimis o poza dupa un act ad. incomplet , semnat si stampilat pe firma Y., apoi a "disparut".
Toate platile le-am facut prin banca in contul specificat, iar unele lucrari au deficiente majore si trebuiesc refacute. Am inteles ca am fost inselati de un "tepar in constructii ". Intrebarea e: pot face vreun demers impotriva lui?

Cel mai recent răspuns: Andromeda Sohan , Consultant managementul calitatii 01:09, 10 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Da, puteți introduce cerere de chemare în judecata prin care sa solicitați rezoluțiunea contractului, pentru neîndeplinirea obligațiilor si restituirea sumelor de bani achitate. Este bine de formulat cererea atat împotriva firmei X cât și împotriva firmei Y. Totodată, trebuie sa verificați dacă s a dispus intr-adevar procedura insolventei si sa va înscrieți la masa credala.

Cu stima,
Av Jasmine Oancea
Multumesc pt. raspuns. Va contactez in cazul in care ma decid sa initiez aceasta actiune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suntem o institutie publica , fara compartiment juridic si am ... coradora coradora Suntem o institutie publica , fara compartiment juridic si am vrea sa stim care este procedura de executare a unei garantii de buna executie a unei lucrari , ... (vezi toată discuția)
Rezolutiune contract firma in insolventa Liliana Jarda Liliana Jarda Buna ziua, as dori un sfat in legatura cu modalitatea prin care pot obtine rezolutiunea unui contract incheiat cu o firma in insolventa, contract incheiat in ... (vezi toată discuția)
Antecontract de vanzare- cumparare imobil nerespectat rala rala Buna ziua. Am nevoie de cateva lamuriri in legatura cu un antecontract de vanzare cumparare pentru un imobil. In februarie 2009 am incheiat un astfel de ... (vezi toată discuția)