avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Bună ziua. Un tânăr de 19 ani, cu grad de handicap ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Bună ziua. Un tânăr de 19 ani, cu grad de handicap grav -pe ...

Bună ziua. Un tânăr de 19 ani, cu grad de handicap grav -pe motiv de dializa- cu asistent personal - tata- se poate angaja ? Legea nu stipulează că își pierde beneficiile sau asistentul, dar angajatorul susține că nu îl poate angaja daca are asistent personal.
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 11:25, 30 Septembrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Poate fi angajat și cu grad de handicap, indiferent în ce grad de handicap este încadrat. Daca actualul angajator nu vrea, căutați un alt angajator. Legal, persoana cu handicap poate lucra în orice domeniu care este compatibil cu dizabilitatea de care suferă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fac dializa din ianuarie 2016. pot sa beneficiez de handicap gradul i daca doresc sa lucrez? Gyuri-Alex Gyuri-Alex Buna! Fac dializa de la sfarsitul lunii ianuarie 2016,. Doresc sa aflu daca beneficiez de handicap gradul 1, si atunci daca doresc sa lucrez? Mentionez ca fac ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere pe viata LDMUNTEANU LDMUNTEANU Buna ziua, as dori sa stiu daca in cazul unui tanar major cu diagnostic de parapareza spastica, (in cazul lui sunt afectate doar picioarele dar poate ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru insotitor persoana cu handicap alina1708 alina1708 Buna ziua! Sunt persoana cu handicap grav (fac dializa de trei ori pe saptamana),cu insotitor, conform certificatului de incadrare in grad de handicap. Nu am ... (vezi toată discuția)