avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 615 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Donatii proiect cultural
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Donatii proiect cultural

Buna ziua, am inceput de curand un proiect cultural pe internet, constand intr-o revista electronica de literatura si critica literara. Sustinerea financiara este dificila pentru un proiect literar, chiar si taxele pentru hostingul siteului fiind dificil de sustinut.Trecand in revista proiecte similare din afara - in special cele din S.U.A - am observat ca este raspandit (si considerat o metoda civilizata) fenomenul donatiilor. Numeroase siteuri au un buton de DONATE, SUPPORT THIS PROJECT prin care cei care doresc pot face donatii in functie de cum hotaresc. As dori sa stiu daca si la noi exista o baza legala pentru o asemnea solutie. E necesara o inregistrare juridica a proiectului? Ce taxe ar trebui platite? E posibil ca acest proiect sa ajunga la un moment dat sa retribuie munca - deocamdata benevola - a celor care participa, chiar si cu sume modice, acest lucru realizandu-se din donatii si eventual sponsorizari?
Cel mai recent răspuns: Florian Turlete , Avocat 09:40, 22 Decembrie 2009
Pentru a dezvolta acest priect eu cred ca ar trebui sa infiintati o Asociatie, avantaje:
- nu este greu de contituit si nici nu costa mult
- priectul dumneavoastra va avea personalitate juridica
- va putea primi sponsorizari si donatii iar persoanele juridice care vor face spnsorizari si donatii isi vor deduce aceste cheltuieli
- asociatia va putea avea angajati si colaboratorii proprii
- va putea accesa anumite fondurri nerambursabile
- cu privire la donatiile primite pe internet, puteti face acest lucru, facand o precizare pe siteul respectiv in ce cont merg bani si in ce scop vor fi folositi
Acestea sunt numai cateva avantaje.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obținerea de donatii online pentru studiu/cercetare ContSters306450 ContSters306450 Bună ziua, Acesta este prima mea postare de pe acest website pe care îl urmăresc de ceva vreme. Situație: 25 ani, diplomă+master, doresc să ... (vezi toată discuția)
Am o asociatie sportiva non-profit. ca aventaje imi ofera tara? BRAVO-2-0 BRAVO-2-0 buna ziua tuturor. cu permisiunea dv. doresc sa ma avutati si pe mine in cateva probleme. suntem 3 colegi care am pus pe picioare o asociatie sportiva ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor pentru videochat titus_steel titus_steel Buna ziua , am o intrebare preventiva sa adresez Domnilor Avocati . Sa zicem ca o persoana care lucreaza in domeniul video chat , banuiesc ca toata lumea ... (vezi toată discuția)