avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Conform art 209(2) din Codul administrativ Consilierul ...
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Conform art 209(2) din Codul administrativ Consilierul local, ...

Conform art 209(2) din Codul administrativ Consilierul local, respectiv consilierul judeţean al cărui raport de serviciu ori contract individual de muncă este suspendat, în condiţiile legii, la data începerii exercitării mandatului, îşi reia activitatea în executarea aceluiaşi raport de serviciu sau contract individual de muncă, după caz, la încetarea mandatului de consilier local, respectiv consilier judeţean.
Contractul de munca al personalului contractual din primarie ales consilier local la data inceperii mandatului se suspenda?In baza carui legii?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:30, 2 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In baza textului de lege invocat de dvs ., la data inceperii mandatului se suspenda c.i.m.
ma puteti ajuta cu un articol de lege in baza caruia se suspenda CIM? Multumesc !
Codul Muncii
Art. 50 .
Contractul individual de munca se suspenda de drept in urmatoarele situatii:
...
d) exercitarea unei functii in cadrul unei autoritati executive, legislative ori judecatoresti, pe toata durata mandatului, daca legea nu prevede altfel;
...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conflict de interese Isabela30 Isabela30 Se poate ca nora unui primar sa fie angajata ca si consilier local si sa fie si director la scoala din comuna?nu este in conflict de interese? (vezi toată discuția)
Functionarul public care intra in campanie electorala este obligat sa isi suspende raportul de serviciu? ciancu ciancu As dori sa-mi spuneti daca functionarul public care intra in campanie electorala este obligat sa isi suspende raportul de serviciu. (vezi toată discuția)
Vechime in munca barboloviciu barboloviciu In perioada 1984 pana in 1996 am lucrat la Mina Suior incadrat in grupa I de munca . In anul1996 contractul de munca a fost suspendat de drept conform art 50 ... (vezi toată discuția)