avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... Conflict de interese
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

Conflict de interese

Se poate ca nora unui primar sa fie angajata ca si consilier local si sa fie si director la scoala din comuna?nu este in conflict de interese?
Cel mai recent răspuns: Daniela Gratiela , Alte profesii 02:07, 11 Martie 2020
art. 209 din ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ Nr. 57/2019 din 3 iulie 2019, care prevede la aliniatele:
2) Consilierul local, respectiv consilierul județean al cărui raport de serviciu ori contract individual de muncă este suspendat, în condițiile legii, la data începerii exercitării mandatului, își reia activitatea în executarea aceluiași raport de serviciu sau contract individual de muncă, după caz, la încetarea mandatului de consilier local, respectiv consilier județean.
(3) Sunt exceptate de la suspendarea contractului de muncă sau a actului de numire cadrele didactice, cercetătorii științifici, persoanele care dețin funcții sau desfășoară activități în domeniul creației literar-artistice.
Iar pentru conflictul de interes, citiți vă rog aici (pagina 20 din material):
[ link extern ]
Ultima modificare: Miercuri, 11 Martie 2020
Daniela Gratiela, Alte profesii

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conform art 209(2) din codul administrativ consilierul local, ... emurici emurici Conform art 209(2) din Codul administrativ Consilierul local, respectiv consilierul judeţean al cărui raport de serviciu ori contract individual de muncă ... (vezi toată discuția)
Cumul de servicii uatscortarunou uatscortarunou Buna ziua.Avand functie de demnitar (viceprimar) are voie sa lucreze si in alta unitate bugetara, din aceeasi comuna? (vezi toată discuția)
L188 - suspendarea contractului de munca pt functionari publici antara antara Buna ziua, Sunt functionar public si as dori sa stiu daca pot sa-mi suspend contractul de munca pe o perioada de 1 an, din motive personale si daca in acesta ... (vezi toată discuția)