avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 607 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, daca uzufructuarul renunta la drept, poate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, daca uzufructuarul renunta la drept, poate sa se razgandeasca ...

Buna ziua, daca uzufructuarul renunta la drept, poate sa se razgandeasca in termen de cateva saptamani? Intreb pentru ca am avut probleme mari cu cineva care a avut drept de uzufruct si cu toate ca a renuntat, tot am frica asta ca nu a renuntat si si-a reintrat in drepturi. Unde pot verifica ca sa stiu ca nu imi mai face probleme? Avand in vedere situatia cu Covid, evit sa bat drumuri pe la notari. Mai poate uzufructuarul sa reintre in drepturi dupa ce a renuntat??? Pe net scrie ca nu. Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:51, 2 Octombrie 2020
El poate sa se razgandeasca, dar nu se mai poate face nimic.
În baza declarației de renunțare, se radiaza uzufructul viager de la Cartea Funciară.
Si in general, actele juridice nu se modifica după cum se "sucește " persoana.
Ok, sper sa fie asa ca numai traume am avut cu uzufructul asta (in momentul cand am semnat habar n-aveam ce inseamna si m-am trezit cu o groaza de probleme mai tarziu). Multumesc pentru raspuns.
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2020
Cobalt1, utilizator
Ati radiat sarcina din cartea funciara ?
Daca mai locuieste acolo, poate fi evacuat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la uzufruct viager elmona elmona Buna ziua, As dori sa stiu cum se procedeaza, ce acte trebuie si eventual ce taxe trebuie platite in cazul renuntarii la uzufruct viager. Mai exact: eu, in ... (vezi toată discuția)
Uzufructuar liliana v liliana v ce calitate are uzufructuarul intr-un contract de ipoteca? (vezi toată discuția)
Ce sanse am sa vand un apartament asupra caruia mama detine uzulfruct viager? LiaDDD LiaDDD Daca ma poate ajuta cineva va rog,spuneti-mi ce sanse am sa vand un ap.a carui valoare este aprox.110000 euro si asupra caruia mama detine uzulfruct viager?Am ... (vezi toată discuția)