avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 751 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare casa, incerc sa vand o casa printr-o agentie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare casa, incerc sa vand o casa printr-o agentie mobiliara, ...

vanzare casa,

incerc sa vand o casa printr-o agentie mobiliara, deoarece locuiesc in tara 30 zile/an. locuinta provine din donatia mamei mele care este in viata si de la tatal meu decedat.Agentul imobiliar a facut copii la actele de proprietate si mi-a propus sa il numesc mandatarul meu,
Intrebare: mandatarul poate vinde casa numai pe baza acelor copii?
multumesc,
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2020
vh2, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:47, 2 Octombrie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Este necesară procură notarială specială și anume acordată pentru încheierea unor acte de dispoziție (cum este contractul de vânzare). Adică nici o procură generală de la notar n-ar fi fost suficientă dacă ar fi zis doar "se împuternicește X inclusiv pentru încheierea actelor de dispoziție". Stați liniștită că lucrurile nu sunt chiar așa simple :-).
Ultima modificare: Joi, 1 Octombrie 2020
Cristina Filimon, Avocat
Daca nu ii dati imputernicire sa va vanda casa, nu v-o poate vinde. Deci conteaza ce scrieti in imputernicirea aia..
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2020
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzarea unui apartament copiilor mariasabo mariasabo parintii mei au un apartament ,noi suntem 2 surori ,mama e plecata in italia si vrea sa treaca apartamentul pe numele nostru si tata ,eu pot sa fiu ... (vezi toată discuția)
Procura vanzare teren Sgb Sgb Buna ziua. Mama este in strainatate si doreste sa vanda un teren pe care il are in Romania. Cum nu se poate prezenta la semnatul actelor ii face procura unei ... (vezi toată discuția)
Pret acte notar ! Adriana68 Adriana68 Pentru o casa la tara, in valoare de 5000 euro, verisorul meu doreste sa-mi doneze partea lui. Exista cadastru pe proprietate, insa, procura notariala ... (vezi toată discuția)